ZAP wint zware uitwedstrijd in Assendelft

Breezand – De voetballers van ZAP hebben zondag in de tweede klasse met 2-3 gewonnen van SVA. Jari de Kroon was met twee goals van grote waarde voor de bezoekers.

ZAP opende na tien minuten de score in Assendelft. Na voorbereidend werk van de snelle David Albert kon Jari de Kroon de 0-1 tegen de touwen werken. Nog geen minuut later was het alweer 0-2. Opnieuw maakte Albert zich voorin zeer verdienstelijk. Hij gaf de bal op maat aan Yorgo Helleman, die genadeloos uithaalde. ZAP moest daarna in de verdediging, want SVA zette een tegenoffensief in. Dat resulteerde nog voor rust in de 1-2.

Ook in het tweede bedrijf opende SVA dominant. In de 51e minuut maakte de thuisploeg de gelijkmaker. Een paar minuten later lag de bal opnieuw in het netje, toen de Kroon zijn tweede van de middag maakte: 2-3. Dit keer hield het team van trainer Marcel Ris de voorsprong wel vast en pakte het drie belangrijke punten. Door de overwinning staat ZAP samen met HSV aan kop van de tweede klasse. Zondag 15 oktober komt Meervogels, dat een-na-laatste staat, naar Breezand.