Den HelderJeugd

Leerlingen De Kameleon maken #Toekomststoel

Advertentie:

Den Helder – Op De Kameleon in Julianadorp staat voortaan de #Toekomststoel bij ieder overleg. Daar zitten de generaties van de toekomst op. Bij ieder besluit dat het onderwijsteam (voor Eurekaonderwijs en basisonderwijs) neemt, denken zij eerst aan de toekomstige generaties. “Sttt… even stil, wat zou goed en nodig zijn voor toekomstige generaties?” Hierdoor neemt het team duurzame besluiten ten bate van het onderwijs aan de kinderen.

De “#Toekomststoel” is voortgekomen uit het boek “Het hebzuchtgas” van Jan Terlouw. Daarin wordt deze stoel genoemd, waardoor in het boek de directeuren van grote bedrijven voortaan beter rekening houden met de generaties van de toekomst. Volgens het onderwijsteam zijn er natuurvolkeren die zeven generaties verder denken voordat zij een besluit nemen. Dat geeft een duurzame impact in acties die voortkomen uit een besluit.

Sinds het verschijnen van het boek zijn er in de vergaderruimtes bij vele grote en kleine bedrijven, allerlei organisaties, overheid en onderwijs Toekomststoelen gekomen. Hierdoor wordt er beter nagedacht tijdens de besluitvorming. Nu heeft De Kameleon in Julianadorp dus ook een #Toekomststoel.

De kinderen van De Kameleon hebben de #Toekomststoel gepimpt en prachtig gemaakt. Ze laten hiermee zien wat er belangrijk is voor hun toekomst en voor de generaties die na hen komen. De groepen en de Kinderraad van De Kameleon hebben bovendien ook vragen bedacht die in het bijbehorende “Vragenboekje” staan, dat op de Toekomststoel ligt. Daarmee wordt er een duidelijke boodschap meegegeven en nog eens onderstreept dat om echt duurzame besluiten te nemen, gedacht moet worden aan alle kinderen en mensen die er nu zijn en nog geboren gaan worden. De bedoeling is dat dit voor kind en mens bijdraagt aan een mooiere en gezonde toekomst.

Toon meer

Richard de Graaf

Richard is werkzaam bij Regio Noordkop als weekendredacteur. Hij is bereikbaar via richard@regionoordkop.nl Nieuws voor de omroep? Stuur het naar nieuws@regionoordkop.nl

Wellicht ook interessant

Back to top button