Den Helder

Wandelaars genieten weer ouderwets van zon en vertier (fotoalbum)

Advertentie:

Den Helder – De Wandelhalve van Den Helder was zaterdag weer een groot succes. Rond half negen ’s morgens stonden honderden deelnemers in de Stadshal (en daarbuiten) klaar voor de start. Nadat burgemeester Jan de Boer het lint had doorgeknipt (nou ja, gesneden bij gebrek aan een schaar), kan aan de tocht worden begonnen. In totaal zo’n 1800 wandelaars hadden zich voor het evenement aangemeld.

Hoewel het er de afgelopen periode niet best uitzag qua weer, is het juist dit weekend eindelijk een beetje lenteachtig. Goed nieuws dus voor organisatie en deelnemers, want met de zon in de rug is het een stuk prettiger wandelen dan met een buitje regen op het dak. Ook voor zondag, als de halve marathon op het programma staat, zijn de voorspellingen gunstig. Het eerste startschot (voor de Kidsrun) valt om 11.10 uur, precies een uur later start de halve marathon. Start en finish zijn op Willemsoord.

Nadat hij zaterdag het startsein voor de wandeltocht had gegeven, gaf de burgemeester zelf direct het goede voorbeeld. In sneltreinvaart ging hij ervandoor en na een paar kilometer liep hij al ruim voor op de rest. De meeste deelnemers liepen in groepjes vrienden of collega’s. De een had haast en wilde snel klaar zijn, de meeste anderen deden het redelijk rustig aan om onderweg te genieten van de zon, de muziek (bijvoorbeeld de brassband) en al het moois wat op de route voorbij kwam. Bijzondere plekken dit jaar waren het Lyceum aan Zee, de Pannenkoekenvallei en de Oranjerie (Hortus Overzee). Na de finish genoten velen op het terras aan de kade op Willemsoord nog even na met een hapje en drankje.

Toon meer

Ronald Boutkan

Ronald Boutkan is werkzaam als hoofdredacteur / algemeen directeur van Regio Noordkop. Ook presenteert hij Ron & Geer, Hollands Glorie en werkt hij mee aan De Week op Zaterdag, allen radioprogramma's van Regio Noordkop. Ronald woont in Den Helder en is bereikbaar via ronald@regionoordkop.nl of telefonisch via 0643436070.

Wellicht ook interessant

Back to top button