Den HelderJeugd

Wethouder Bais opent vernieuwde speeltuin Het Koggeschip

Den Helder – Wethouder Petra Bais heeft vrijdagmiddag 14 april 2023 de vernieuwde en uitgebreide speeltuin Het Koggeschip geopend. De invulling is samen met de buurt gedaan. Er zijn een speelhuisje, mandschommel, picknickbank en speelpanelen toegevoegd. Ook zijn er nieuwe struiken aangebracht.

Wethouder Bais (VVD) is blij met het resultaat en met hoe dat tot stand is gekomen: ,,Het is geweldig dat kinderen weer een leuke en veilige speelplek hebben, inwoners – en met name Zwaantje de Nooij – zelf ook initiatief hebben genomen en hebben bijgedragen, en we tegelijk de openbare ruimte hebben opgeknapt.”

In een onderzoek naar de Omgevingsvisie Nieuw Den Helder in mei 2022 werden speeltuinen door diverse omwonenden genoemd. Op Ingesprek.denhelder.nl kunnen bewoners en bedrijven actief aan de slag met participatie.

Doel is om de inwoners vanaf het begin mee te laten denken met kleine en grote ontwikkelingen. Op deze manier werkt het gemeentebestuur aan verdere ontwikkeling van de participatiemiddelen en maakt inspraak zoveel mogelijk inclusief voor iedereen bereikbaar.

Toon meer

Richard de Graaf

Richard is werkzaam bij Regio Noordkop als weekendredacteur. Hij is bereikbaar via richard@regionoordkop.nl Nieuws voor de omroep? Stuur het naar nieuws@regionoordkop.nl

Wellicht ook interessant

Back to top button