Sport

FC Den Helder wint overtuigend van SEW

Advertentie:

Den Helder – De voetballers van FC Den Helder blijven het uitstekend doen in de derde klasse. De uitwedstrijd tegen SEW in Nibbixwoud werd met 1-5 gewonnen. Het verschil met koploper Always Forward is nu zes punten en trainer Ben de Visser en zijn team blijven bovenin meedoen. 

Op het winderige sportpark de Lange Dres lieten de veldvoetballers van Den Helder een sterke indruk achter tegen het laag geklasseerde SEW uit Nibbixwoud. In de beginfase was er van krachtsverschil echter nauwelijks sprake. SEW kwam via de vleugels regelmatig gevaarlijk door en had diverse mogelijkheden om op voorsprong te komen. Na een minuut of twintig nam Den Helder het initiatief over, ging het tempo omhoog en dienden de eerste kansen zich aan.

Na ongeveer een halfuur spelen brak FC Den Helder de ban. Rawan Niang speelde zich op links keurig vrij en legde de bal panklaar op het hoofd van Mexx Bais, die fraai tegendraads in de kruising kopte. Daarna volgden nog een paar halve kansen, totdat Kenny Gerssen een fout in de SEW-verdediging koeltjes wist af te ronden. Met rust stond het nog steeds 0-2.

Tweede helft
Na de pauze kwam het team van de Visser fel uit de startblokken. Gerssen zette fraai voor en wederom stond Bais paraat om de bal hard en hoog tegen de touwen koppen. SEW wist even niet meer waar zij het moesten zoeken, want het werd ook nog 0-4. Aaron Swart zette op rechts goed door en gaf Max Snippe een niet te missen kans: 0-4. Daarna was de wedstrijd wel gespeeld. SEW wist wel nog de 1-4 binnen te prikken. FC Den Helder werd daarna wat slordiger, maar in de slotfase schoot Wouter Philip, na een lange combinatie, de bal nog fraai in de kruising en bepaalde daarmee de eindstand op 1-5.

Koploper Always Forward liet twee kostbare punten liggen tegen Spirit’30, waardoor het gat met vijf wedstrijden te gaan nog maar zes punten bedraagt.

Toon meer

Albert Bronk

Albert Bronk is sportverslaggever bij Regio Noordkop. Je treft hem bij het voetbal, het wielrennen, hockey, zwemmen, judo en op tal van andere sportieve locaties. Tips, nieuws of suggesties voor Albert? Mail naar sport@regionoordkop.nl

Wellicht ook interessant

Back to top button