Sport

Handbalsters ZAP winnen nipt van MHV

Advertentie:

Breezand – De handbalsters van ZAP hebben met 31-30 gewonnen van MHV. Na een paar moeizame duels was het team van trainer Stefan Baars zeer blij met deze winst in de eerste klasse.

MHV staat in de top drie en is dus een van de sterkste teams uit deze klasse. “Na de daverende winst op VOC 2 volgden twee matige wedstrijden”, vertelt Baars. “Vooral aanvallend lieten we steken vallen, verdedigend was het wel goed. Om te winnen moeten beide top zijn en daar gingen we dit keer voor.” De staf van ZAP had een plan gemaakt op de aanval van de tegenstander en dat pakte uit met wisselend succes. Baars: “Dit resulteerde wel in het feit dat de tegenstander moeilijk tot scoren kwam. Aanvallend brachten we daar eigenlijk hetzelfde tegenover.” De eerste helft ging gelijk op en met rust stond het 14-13 in het voordeel van ZAP.

Tegenstander MHV wil graag promoveren. “Dat roepen ze al vanaf het begin, dus zij zijn de ploeg die in zo’n wedstrijd als vandaag moeten presteren”, weet de ZAP-trainer. “Wij zijn veilig en kunnen niet meer promoveren, dus wij ‘mogen’. Dat heb ik de speelsters op hun hart gedrukt: ‘ga lekker vrijuit spelen en genieten en doe waar jullie goed in zijn’.

Tweede helft
Dat advies heeft ZAP in de tweede helft zeker opgepakt. De dekking stond redelijk en de ploeg uit Breezand kon het gevaar goed afstoppen. Aanvallend ging het steeds beter lopen, wat ervoor zorgde  dat de stand steeds vier of vijf punten in het voordeel van ZAP  was. “Op het eind stonden we met nog drie goals voor, met nog minder dan een minuut te spelen. We maakte het nog een beetje spannend door wat ongelukkige keuzes, maar de overwinning is geen moment in gevaar geweest.”

Toon meer

Albert Bronk

Albert Bronk is sportverslaggever bij Regio Noordkop. Je treft hem bij het voetbal, het wielrennen, hockey, zwemmen, judo en op tal van andere sportieve locaties. Tips, nieuws of suggesties voor Albert? Mail naar sport@regionoordkop.nl

Wellicht ook interessant

Back to top button