Den Helder

Helderse schietpartij eind zomer onder de rechter

Advocaat wil verdachte op vrije voeten

Advertentie:

Den Helder – De strafzaak rond de Helderse schietpartij uit augustus vorig jaar, waarbij een 25-jarige Nieuwedieper om het leven kwam, komt naar verwachting aan het einde van de zomer voor een inhoudelijke behandeling onder de rechter. Binnen twee weken worden de laatste forensische rapporten in de strafzaak verwacht. Dat heeft het Openbaar Ministerie (OM) maandag aangegeven tijdens een inleidende zitting tegen de 27-jarige Kevin S., die momenteel vastzit op verdenking van doodslag, poging tot doodslag en illegaal wapenbezit.

De 27-jarige verdachte heeft vanaf zijn aanhouding verklaard dat hij zou hebben geschoten uit zelfverdediging. Het 25-jarige dodelijke slachtoffer zou namelijk erg agressief zijn geweest en hebben geroepen dat hij van plan was om S. en zijn vriendengroep dood te schieten. Volgens advocaat Daniël Fontein wordt dat verhaal ondersteund door verschillende getuigenverklaringen en zou zijn cliënt daarom moeten worden vrijgelaten in afwachting van zijn strafzaak. S. zit momenteel al acht maanden vast en daarmee heeft hij een eventuele straf voor enkel illegaal wapenbezit al ongeveer uitgezeten volgens de advocaat. Het verzoek leverde veel verbaasde reacties op onder de nabestaanden van het slachtoffer, die ontzet reageerden op het pleidooi van de raadsman vanaf de publieke tribune.

De officier van justitie vroeg de Haarlemse rechtbank om niet in te gaan op het verhaal van de advocaat, omdat er volgens hem pas bij de inhoudelijke behandeling naar het noodweerverhaal zou moeten worden gekeken. De rechtbank beslist dinsdag over het verzoek om S. voorlopig vrij te laten. In juli is er opnieuw een inleidende zitting in zijn strafzaak gepland.

Verslag door Joost Verhagen

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button