Politiek

Protestbijeenkomst in Ten Anker over opheffen bushalte

Advertentie:

Den Helder – Behoorlijk Bestuur voor Den Helder en Julianadorp en de SP Den Helder organiseren op zaterdag 20 april gezamenlijk een protestbijeenkomst voor bewoners, vrijwilligers en medewerkers van woonzorgcomplex Ten Anker. Deze actie staat in het teken van de nieuwe dienstregeling van Connexxion, waarbij de bushalte vlak voor Ten Anker aan de Timorlaan is opgeheven. Voor de twee politieke partijen is die ontwikkeling “onverteerbaar”.

Behoorlijk Bestuur is eerder al een petitie gestart om te voorkomen dat de nieuwe dienstregeling (op 21 juli 2024) in werking treedt. Tijdens de protestbijeenkomst in Ten Anker zal aanwezigen gevraagd worden deze petitie te ondertekenen. De handtekeningen worden in mei door Behoorlijk Bestuur aan de gemeente Den Helder, Connexxion en de Provincie Noord-Holland aangeboden.

De provinciale Statenfractie van de SP en diverse SP-afdelingen organiseren de komende tijd door heel Noord-Holland-Noord acties tegen voorgenomen opheffingen van bushaltes en verslechteringen van het openbaar vervoer. Hoewel de SP Den Helder niet in de gemeenteraad zit, doet de fractie wel mee aan deze actie.

Toon meer

Lianne Snel

Lianne Snel studeerde politicologie en American Studies aan de Universiteit van Amsterdam. Zij is sinds maart 2023 werkzaam als onderzoeks- en politiek journalist voor zowel Regio Noordkop als Noordkop Centraal. Zij is bereikbaar via lianne@regionoordkop.nl.

Wellicht ook interessant

Back to top button