Den Helder

Team Joep rent tijdens Halve van Den Helder bijna € 6.500 bij elkaar voor het goede doel

Advertentie:

Den Helder – Het was een bijzonder weekend voor de ongeneeslijke zieke Joep van der Wulp. Samen met achttien vrienden en familieleden liep hij tijdens de Halve van Den Helder hard om geld op te halen voor het goede doel Metakids. Met een bedrag van € 6.445 werd het streefbedrag ruim overtroffen.

Joep (23) werd eind 2020 gediagnosticeerd met de metabole ziekte MLD. Dit is een progressieve erfelijke zeldzame metabole ziekte in de hersenen waarbij geleidelijk zenuwcellen en hersenen beschadigen. De jonge Nieuwedieper is ongeneeslijk ziek, maar dat weerhoudt hem er niet van om zich in te zetten voor zijn lotgenoten. Zo ook afgelopen weekend tijdens de Halve van Den Helder.

Joep van der Wulp in actie. Foto: Caroline.

Isa Raadgers, een goede vriendin van Joep, nam het initiatief om tijdens het hardloopevenement in de marinestad te lopen voor Metakids. Ze kijkt met een trots gevoel terug op afgelopen weekend: “Ik had niet verwacht dat we zoveel geld zouden inzamelen”, vertelt ze daags na het lopen van de halve marathon. “Het streefbedrag was € 5.000 en dat vond ik al heel hoog. Dat we dat ruim hebben gehaald, is heel mooi.” Naast het binnenslepen van dit mooie bedrag is ze ook blij met de extra aandacht voor de ziekte. “Dat doel hebben we zeker bereikt. We kregen veel reacties van de aanwezigen.”

 

Cheque
Joep en Isa verzorgden zondagochtend samen het startschot voor de kidsrun. Nadat ze de sportzondag in gang hadden gezet, kwam het team nog even samen om elkaar succes te wensen voor de langere afstanden. Joep deed zelf mee aan de vier kilometer en finishte in een verdienstelijke tijd van 23 minuten en 16 seconden. Nadat iedereen binnen was, mocht Team Joep, voorafgaand aan de officiële prijsuitreiking, de cheque voor Metakids in ontvangst nemen. “We zijn echt heel blij met de organisatie”, vertelt Isa. “Ze dachten heel erg met ons mee.”

Of Team Joep volgend jaar weer voor Metakids gaat rennen, weet Isa nu nog niet. “Van deze groep zullenvolgend jaar vast weer mensen meedoen, maar ik weet nog niet of dat ook weer voor het goede doel zal zijn. Eerst willen we alles een beetje laten bezinken en terugkijken hoe mooi het allemaal geweest is.” De hardloopster vertelt wel dat mensen nog steeds een donatie achter kunnen laten voor Metakids. De teampagina op de website staat nog open.

Toon meer

Peter Rus

Peter Rus is sinds januari 2023 werkzaam bij Regio Noordkop als journalist. Hij is bereikbaar via peter@regionoordkop.nl en via 0625487127.

Wellicht ook interessant

Back to top button