Den HelderPolitiek

Afhaalfrequentie plastic voldoende

Den Helder – De fractie van D66 is van mening dat de afhaalfrequentie van het plastic afval momenteel te laag is en heeft daarover schriftelijke vragen gesteld aan het college van B&W. In een korte reactie laat het college weten deze mening van D66 niet te delen.

“De afvalbak met oranje deksel is voor de meeste huishoudens voldoende om gedurende vier weken plastic afval in te zamelen”, zo vindt B&W.

Volgens HVC blijkt dat bij andere omliggende gemeenten, waar dezelfde inzamelfrequentie wordt toegepast, voldoende capaciteit is voor wat betreft het inzamelvolume van de afvalbak.  HVC geeft via zijn app tips om het volume van plastic, blik en drinkpakken te beperken. Huishoudens die echt niet genoeg hebben aan één afvalbak, kunnen kosteloos een tweede afvalbak aanvragen.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button