Den Helder

Al tweeduizend handtekeningen tegen stadhuis op Willemsoord

Den Helder – De online petitie van de Stichting Behoud Cultureel Erfgoed Den Helder (SBCE) tegen de plannen van de gemeente Den Helder om een stadhuis op het Willemsoordcomplex te vestigen, blijkt een groot succes. Binnen twee weken hebben al meer dan tweeduizend mensen deze petitie digitaal ondertekend. “Een absolute mijlpaal”, meent het SBCE- bestuur.

De op 2 mei via petities.nl van start gegane petitie leverde in de eerste twee dagen al duizend digitale handtekeningen op. In de daaropvolgende week zijn de handtekeningen gestaag binnengekomen tot een verdubbeling ervan op 14 mei. Verwacht wordt dat dit aantal nog verder zal stijgen, aangezien de actie nog tot eind juli 2020 doorloopt.

De petitie is door de SBCE opgezet, “omdat het Helderse gemeentebestuur de bezwaarprocedure voor de stadhuisplannen onmogelijk heeft gemaakt en een verzoek tot het houden van een referendum heeft verworpen. Het door de SBCE aangeboden ontwerp voor een alternatieve en zeker de helft goedkopere locatie voor een nieuw stadhuis is door de gemeente ongezien naar de prullenbak verwezen.”

Duidelijk signaal
SBCE-voorzitter Paul Schaap zegt hierover: ”Het grote aantal ondertekenaars is wederom een duidelijk signaal van de Helderse bevolking richting gemeentebestuur om af te zien van de financieel onverantwoorde stadhuisplannen die de Helderse inwoners de komende jaren veel geld zullen gaan kosten. Het resultaat van de actie is veel groter dan verwacht. We dachten dat de Helderse bevolking het voortslepende stadhuisdossier ondertussen wel goed zat zou zijn. Het tegendeel is echter waar, gelet op de vele positieve reacties die wij hebben mogen ontvangen.”

Het is reden voor de SBCE om op volle kracht door te gaan. “Ik hoop dat nog veel meer mensen de petitie gaan ondertekenen. Dit is mogelijk op de site petities.nl en vervolgens zoeken op Willemsoord.”

De SBCE werpt zich als beschermheer op van het Helders cultureel erfgoed, waaronder het rijksmonument Gebouw 66, de voormalige mastenloods uit 1825, en de Museumhaven Willemsoord met zijn unieke collectie varend erfgoed.

Toon meer

Jamie Verboon

Mijn naam is Jamie Verboon (20) studente aan het Mediacollege in Amsterdam. Tijdens mijn stage bij Regio Noordkop richt ik mij vooral op redactiewerk en radio. Ik ben bereikbaar via jamie@regionoordkop.nl.

Wellicht ook interessant

Back to top button