Hollands KroonPolitiek

Contracten woningbouwplan voormalig gemeentehuis Wieringen ondertekend

Hollands Kroon – Het ene contract voor een woningbouwplan (Bosstraat in Winkel) is nog maar net ondertekend door wethouder Theo Groot, of er volgde al een volgende ondertekening voor een nieuwe woningbouwlocatie van het voormalig gemeentehuis van Wieringen aan de Elft in Hippolytushoef. Aannemer Dozy gaat zestien levensloopbestendige woningen en een kapper op deze locatie realiseren. Met de ondertekening van dit contract door Gerrit Seegers, directeur van Dozy, en Theo Groot, wethouder van gemeente Hollands Kroon is weer een volgende stap gezet in de realisatie van dit woningbouwplan in Hippolytushoef.

In deze coronatijd heeft het college van burgemeester en wethouders van Hollands Kroon vooralsnog het standpunt dat alles wat vanuit huis kan ook vanuit huis gebeurt. Ook de ondertekening van deze contracten eerder deze week vallen hieronder. Normaal gesproken is dit een feestelijk moment waarbij de hand geschud wordt en een glaasje champagne wordt gedronken, maar dat is in deze tijd anders georganiseerd.

Zowel de directeur van Dozy, Gerrit Seegers, als wethouder Theo Groot hebben de contracten vanaf hun eigen werkplek getekend. De gemeente Hollands Kroon verkoopt de grond aan Dozy en verleent medewerking aan dit plan. Met de ondertekening van de overeenkomsten wordt de samenwerking verder vastgelegd en kan het plan straks gerealiseerd worden.

Langs de Elft in Hippolytushoef wordt straks drie-onder-één-kapwoningen gerealiseerd, uitgevoerd als villatype. Aan de zijkant en achterkant van deze drie-kapper komen parkeerplaatsen. Haaks op de Elft en achter de drie-kapper komen ook nog zestien levensloopbestendige woningen. Deze woningen krijgen allemaal een eigen achtertuin. Een gezamenlijk ‘laanplantsoentje’ komt aan de voorkant, dat niet toegankelijk is voor auto’s. Hierdoor ontstaat een rustig woonklimaat waar mensen elkaar aan de voorzijde van de woningen kunnen ontmoeten en privacy aan de achterzijde hebben.

Wethouder Theo Groot is blij dat opnieuw een woningbouwplan op gemeentegrond kan worden gerealiseerd: “De laatste jaren staat de woningmarkt ook in Hollands Kroon onder druk waardoor wij graag meewerken aan woningbouwplannen. Dit is niet overal mogelijk en dan is het mooi dat we in korte tijd ook eigen grond aan kunnen bieden voor de ontwikkeling van woningen. Daarnaast ben ik blij dat Dozy heeft gekozen voor levensloopbestendige woningen die met het oog op de toekomst hard nodig zijn.”

Prijsvraag straatnaam 
Ontwikkelaar Dozy is momenteel voortvarend aan de slag. Het bestemmingsplan moet worden gewijzigd om de woningen te kunnen bouwen en de voorbereidingen daarvoor zijn in volle gang. Daarnaast heeft het aannemingsbedrijf de buurt geïnformeerd met een nieuwsbrief en binnenkort volgt een tweede nieuwsbrief.

Binnenkort komt Dozy ook met een eigen website voor dit project. Hier wordt meer bekend gemaakt over de prijsvraag die uitgeschreven wordt. Met dit project wordt namelijk een nieuwe straat gerealiseerd en deze heeft nog geen naam. Dozy wil de inwoners van Hollands Kroon betrekken bij het bedenken van de straatnaam en schrijft binnenkort een prijsvraag uit. Nadat het bestemmingsplan is gewijzigd duurt het nog maximaal twee jaar voordat het woningbouwplan gereed is.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button