Den HelderSport

Burgemeester Jan de Boer krijgt rondleiding bij HCSC

Advertentie:

Den Helder – Burgemeester Jan de Boer heeft zaterdagochtend 3 april de Helderse Christelijke Sport Centrale (HCSC) bezocht. Jan de Boer kan niet alle sportclubs en sociale evenementen afgaan, maar op de uitnodiging van HCSC kwam hij als eerste bij de sportvereniging in Den Helder.

De dag begon om 09:30 uur bij HCSC met een bakje koffie en wat lekkers om burgemeester Jan de Boer welkom te heten. Daarop volgde een presentatie waar het bestuur uitleg gaf aan de burgemeester over wat HCSC precies is, wat de missie/visie van de club is, de doelstelling en over de jeugd.

“Wij van HCSC wilden graag aan de nieuwe burgemeester laten zien dat wij niet alleen een voetbalvereniging zijn, maar ook maatschappelijk betrokken zijn bij de stad”, vertelt Dirk Koorn van HCSC. “We hebben de burgemeester laten zien wat wij doen voor de stad. Een voorbeeld hiervan is dat onze sponsoren (die beschikken over een ruime bus) oudere mensen, gehandicapten en ook mensen in rolstoelen ophalen. Dan kunnen zij alsnog genieten van de wedstrijden. Of de kerstlunch die we hebben georganiseerd voor mensen die eenzaam waren. Ik vind dat wij als vereniging ook iets moeten terugdoen aan maatschappij en dit heb ik de burgemeester ook proberen uit te leggen.”

De ochtend werd afgesloten met een rondleiding over HCSC. “Ik voel de verbondenheid bij Helderse Christelijke Sport Centrale en die verbondenheid wil ik ook hebben bij de bewoners en de gemeente. Verbondenheid is heel belangrijk, of het nou in sport, politiek, muziek of cultuur is”, aldus De Boer.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button