Den HelderZakelijk

Dunselman verhuist naar pand bakkerij Bos

Den Helder – De familie Dunselman, Helder Vastgoed en curator mr. A.J.J. Sweens hebben overeenstemming bereikt met betrekking tot de overname van de bakkerij en winkel van banketbakkerij Bos, Beatrixstraat 86 in Den Helder. Door de bijzondere samenwerking met de directie van Helder Vastgoed en de heer Sweens is het mogelijk geworden de winkel te gaan verplaatsen.

Bakkerij Dunselman verlaat haar winkel op de huidige locatie aan de Beatrixstraat en zal na een aanpassing van het interieur de nieuwe en verrassende winkel begin september openen. “Wij kiezen voor deze nieuwe locatie, omdat het winkelgebied een enorme opwaardering heeft gekregen met de renovatie en nieuwbouw die Helder Vastgoed de afgelopen jaren heeft gerealiseerd”, zegt Peter Dunselman. “Tevens is het aanbod van winkels in deze prachtige entree van de Beatrixstraat gevarieerd. Er zijn veel familiebedrijven waarbij de eigenaar echt met hart en ziel zijn of haar winkel runt. Daar voelen wij ons voor de toekomst goed bij en wij zien veel mogelijkheden om samen met de andere winkeliers het gebied nog aantrekkelijker voor de consument te maken.”

Op de huidige winkellocatie (naast Sport 2000 Bart Langendijk) is Dunselman de laatste jaren sterk gegroeid. Vooral in het weekend is de winkel te klein om het gehele assortiment te kunnen tonen. Tevens wordt er steeds meer in de winkel afgebakken. Daarom zal er in de nieuwe winkel een grotere oven worden geplaatst waarin gedurende de hele dag de lekkerste broden , broodjes en koeken zullen worden afgebakken.

Kunst
Marieke Dunselman, eigenaresse en tevens beeldend kunstenaar: “Ik zal in een deel van de winkel mijn eigen schilderijen exposeren en dit combineren met chocoladeverleidingen, geschenkdoosjes en decoraties. Ik ga samenwerken met verschillende creatieve partners en mooie verbindingen vormen de basis voor dit nieuwe initiatief.” Peter: “In de productieruimte, die zich achter de winkel bevindt, gaan wij een eigen chocoladeproductie en patisserie-afdeling starten. Ooit begon ik zo’n 35 jaar geleden mijn eigen chocolaterie in de kelder van de toenmalige banketbakkerij en voor mij is nu de cirkel rond. Dit ambacht gaat op deze nieuwe locatie een revival maken. Het assortiment chocolade en bonbons gaan wij in onze vijf eigen winkels verkopen, maar ook aan klanten zoals horecabedrijven en supermarkten.”

Bakkerij Dunselman viert dit najaar het 160-jarig jubileum van het familiebedrijf. Op dit moment wordt het bedrijf gerund door de vijfde generatie, Peter en Marieke Dunselman. De zesde generatie heeft aangegeven in de toekomst graag het bedrijf te willen voortzetten en is nadrukkelijk betrokken bij het opzetten en inrichten van de nieuwe Dunselmanwinkel aan de Beatrixstraat. De familie Dunselman ziet een mooie toekomst in Den Helder waarbij alle onderdelen van de moderne ambachtelijke bakkerij onder eigen merk worden geproduceerd: Versgebakken broden en broodjes, desembrood, gebak en taart, patisserie en nu ook chocolade!

Toon meer

Jamie Verboon

Mijn naam is Jamie Verboon (20), ik was studente aan het Mediacollege in Amsterdam en liep enige tijd stage bij Regio Noordkop.

Wellicht ook interessant

Back to top button