Den Helder

Een nieuw bibliotheeksysteem voor KopGroep

Adverentie

Den Helder – KopGroep Bibliotheken neemt 17 mei een nieuw bibliotheeksysteem in gebruik: Wise. Dat systeem wordt al door 75 procent van de Nederlandse openbare bibliotheken gebruikt. Met Wise kunnen klanten meer bibliotheekzaken zelf regelen, ook via hun telefoon of tablet. Het wordt daarnaast makkelijker om te reserveren bij andere bibliotheken.

Er is hard gewerkt om deze overgang te realiseren. “Bij een toekomstbestendige bibliotheek hoort ook een app”, stelt waarnemend directeur Anita Ruder. “Het is een modern bibliotheeksysteem dat zo veel meer biedt dan alleen uitlenen en een catalogus. Leden kunnen bijvoorbeeld in één oogopslag zien wat ze allemaal thuis hebben en wanneer dit weer ingeleverd moet worden. Met de mogelijkheid om direct te verlengen, maar je kunt ook titels aan een verlanglijst toevoegen en zien hoe anderen bepaalde boeken hebben gewaardeerd. Dat stimuleert enorm.”

De overgang
Klanten kunnen in verband met de overgang tot maandag 17 mei 12.00 uur geen gebruik maken van de (online) bibliotheek en de catalogus. Er kunnen dan ook geen boeken worden afgehaald of ingeleverd.

Op de website van KopGroep Bibliotheken geeft een video alvast een eerste indruk van Wise. Via www.kopgroepbibliotheken.nl/wise worden veelgestelde vragen beantwoord.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button