Den Helder

Rotarykalender levert mooie bedragen op voor KRNM en Reddingsbrigade

Den Helder – De Rotary Club heeft zaterdagochtend een bezoek gebracht aan de KRNM en de Reddingsbrigade in Den Helder. De ochtend begon met een gesprek en een kop koffie. Daar werd verteld over de geschiedenis, missie en visie van de KRNM en Reddingsbrigade. Het gesprek werd vervolgd met een rondleiding door het gebouw van de KRNM en over het terrein. Bij de boten werd de cheque overhandigd aan de organisaties, waar ook de KRNM-boten in actie te zien waren.

De Rotary Club heeft een cheque overhandigd aan twee organisaties. Normaal gesproken haalt de club voor één goed doel een bedrag op, maar omdat de Reddingsbrigade en KRNM vaak samen werken en zich voor hetzelfde inzetten is dit keer besloten om de cheque door tweeën te delen en beide organisaties te steunen. Voor elk een bedrag van tweeduizend euro.

Kalenderverkoop
De Rotary Club heeft geld ingezameld door middel van het verkopen van kalenders. Fotograaf Ed van Pelt heeft belangeloos de foto’s geleverd aan de club en daar maakt de club een kalender van. Het was dan ook het verzoek van Ed om de Reddingsbrigade te steunen. “Toen Ed met het mooie idee kwam om de Reddingsbrigade te steunen, vonden wij als club dit ook een mooie gelegenheid om de KRNM erbij te doen”, vertelt Ineke Meijer, voorzitter van de kalendercommissie van de Rotaryclub Den Helder.

“We dachten dat het dit jaar moeilijker zou gaan vanwege de coronapandemie. Al snel werden exemplaren verkocht en voor wij het wisten verkochten we zo veel dat de opbrengst groter was dan we in jaren gehad hadden”, vervolgt Meijer.

Reddingsbrigade & KRNM
“Het is nog niet helemaal bekend wat wij met de cheque gaan doen. Wat wel nodig is, is het onderhoud van onze boten, onze apparatuur en ook is het belangrijk dat wij bewegingsruimte hebben. Wij als reddingsbrigade doen alles belangeloos dus dit is echt een goed hulpmiddel. Ik denk dat een deel van de cheque hier naartoe gaat. Wij zijn ontzettend blij dat we deze cheque hebben gekregen en zijn Rotary Club ontzettend dankbaar”, aldus Ben van Kuringen van de Reddingsbrigade.

“KRNM-station Den Helder gaat hoogst waarschijnlijk het geld besteden voor de opleidingen en nieuwe materialen. Deze materialen zijn erg prijzig en ook ontzettend belangrijk in dit werk. Wij zijn echt heel blij met de cheque en kijken er naar uit om KRNM nog meer te verbeteren”, aldus Jouke Spoelstra, secretaris station Den Helder

Toon meer

Jamie Verboon

Mijn naam is Jamie Verboon (20) studente aan het Mediacollege in Amsterdam. Tijdens mijn stage bij Regio Noordkop richt ik mij vooral op redactiewerk en radio. Ik ben bereikbaar via jamie@regionoordkop.nl.

Wellicht ook interessant

Back to top button