Hollands KroonVideoZakelijk

Streekproducten op hoogste punt van Wieringen (video)

Westerland – Op het hoogste punt van het voormalige eiland Wieringen staat een frietkraam bij een boerderij waar allerlei streekproducten te koop zijn aangeboden. De boerderij is van Maarten Kikkert en de frietkraam wordt gerund door Ingo Halfweeg. Aardappelen, groente, kroketten, frites, soep en de bekende Lutjeburger zijn hier aan de Noorderkerkweg te verkrijgen.

Ingo Halfweeg is een bekende op Wieringen want hij werkte bij het vroegere Brammetje aan de N99 bij Hippolytushoef en hij was eigenaar van Bistro Lutje bij het Lutjestrand. Ook heeft hij enige jaren als vrachtwagen chauffeur het land doorkruist. Toch blijken zijn roots bij de horeca te liggen en heeft hij nu een gebruikte frietkar op de kop weten te tikken. Deze heeft hij geheel omgebouwd tot een frietkar van waaruit hij verschillende streekproducten gaat verkopen.

De bekendste producten zijn wel de Lutjeburger en de Wieringer tomatensoep. Deze verkocht hij al vanuit zijn huis aan de Westerlanderweg en is nu dus verkrijgbaar op zijn nieuwe stek. Verder gaan er onder andere kroketten, frikandellen en friet over de toonbank. De friet is natuurlijk van de aardappelen van buurman Kikkert die zeker toekomst ziet in verdere samenwerking.

Maarten is van plan om later een boerderijwinkel bij zijn bedrijf te starten om nog meer streekproducten te gaan verkopen. Verder zit Ingo nog vol met ideeën over bitterballen met gerookte paling en kaaskeien. De frietkar is van woensdag tot en met zondag geopend en de boerderij van Maarten Kikkert is elke dag open.

Toon meer

Cor Lont

Dit bericht is geplaatst door Cor Lont. Ik ben al vele jaren op vrijwillige basis werkzaam bij de omroep. Mijn taak is het schrijven van allerlei artikelen en het maken van korte videoreportages. Ik ben bereikbaar via cor@regionoordkop.nl.

Wellicht ook interessant

Back to top button