Sport

Bowlsters BV Julianadorp de wereld over

Julianadorp – Niet waar een klein land groot in kan zijn, maar waar een kleine vereniging groot in kan zijn. Dat moeten ze in Julianadorp gedacht hebben toen de Nederlandse bowling bond de nationale selecties bekend maakte voor de aankomende internationale toernooien. Na lang wachten en diverse malen uitstel door het coronavirus werd het geduld beloond voor de dames van Bowling vereniging Julianadorp.

Als eerste mag Beaudine Kriele haar koffers pakken om Nederland vanaf 21 juni te vertegenwoordigen op het WK Jeugd in Helsingborg Zweden. Als Beaudine klaar is met haar WK zullen haar clubgenoten Denise Blankenzee en Samantha Greiner afreizen naar Birmingham Alabama, USA, om Nederland te vertegenwoordigen op de World games. Deze spelen zijn de olympische spelen voor niet-olympische sporten en wordt gezien als het op een na grootste sportevenement ter wereld.

Als Samantha en Denise terugkomen uit Amerika kunnen ze een paar weken tot rust komen om daarna samen met Beaudine te vertrekken naar Aalborg, Denemarken waar ze zich samen met Lindsey Paling (Koudekerke), Femke Postma (Steenwijk) en Beejee Westerdijk (Veendam) gaan mengen in de strijd om de Europese titels.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button