Politiek

Geen plek voor Behoorlijk Bestuur in Helderse coalitie

Stadhuis op Willemsoord onderdeel van coalitieakkoord

Den Helder – Behoorlijk Bestuur zal, zoals het zich nu laat aanzien, geen deel uitmaken van de nieuwe coalitie in Den Helder. De formateurs Kees Boelema Robertus en Hans Huibers melden dit zondagavond in een persbericht. De reden: het stadhuis op Willemsoord wordt onderdeel van het coalitieakkoord en daar wil Behoorlijk Bestuur zich niet aan verbinden.

Afgelopen week vond het afstemmingsgesprek plaats met de vertegenwoordigers van Behoorlijk Bestuur voor Den Helder & Julianadorp en de vertegenwoordigers van Beter voor Den Helder, VVD en CDA, in bijzijn van de formateurs. Tijdens dit gesprek is kenbaar gemaakt dat het stadhuis op Willemsoord onderdeel zal zijn van een te sluiten coalitieakkoord. Behoorlijk Bestuur voor Den Helder & Julianadorp heeft na ampel beraad ons schriftelijk aangegeven zich daar niet aan te kunnen verbinden. “Daarmee kan Behoorlijk Bestuur zich niet vinden in een eerder genomen democratisch besluit, getoetst inmiddels door de rechter, en strookt dit standpunt niet met de uitgesproken voornemen tot continuïteit van beleid en tot de gewenste stabiliteit voor de komende bestuursperiode”, aldus de formateurs.

Door deze stellingname van de fractie Behoorlijk Bestuur voor Den Helder & Julianadorp is deelname aan een coalitie uitgesloten. Eerder in het proces is al duidelijk geworden dat de PVV geen onderdeel wordt van een nieuwe coalitie. “Maar ook deze partij is van harte welkom om deel te nemen aan het inhoudelijke vervolg van de formatie. De overige partijen worden ook van harte uitgenodigd om deel te nemen aan het inhoudelijke gedeelte van de te volgen formatiegesprekken.”

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

12 reacties

 1. Natuurlijk kon je verwachten dat formateurs van CDA-huize en Willemsoord huize zich naadloos voegen naar het doordrammen van een stadhuisplan. Buiten de rechten van de burger om. Want daarmee worden ze door belangenverstrengelaar Assorgia c.s. de wei in gestuurd. En natuurlijk verklaren ze dan Behoorlijk Bestuur ongeschikt. Buitengewoon schandelijk is het echter dat ze in hun verklaring spreken van “een democratisch besluit, getoetst door de rechter”, waar er nog juist procedures hierover lopen bij de Raad van State, en waar de rechter al op 19 februari 2019 heeft vastgesteld dat er alleen sprake is van een financieel besluit, en geen locatiebesluit. Wat de gemeente zelf ook verklaarde in hun verweerschrift. Die uitspraak is niet gewijzigd. Dus zijn we genoodzaakt om in de bodemprocedure ook deze formateurs aan te klagen wegens valsheid in woord en geschrifte, van politieke corruptie dus, die al heerst, en waaraan ze gewoon meedoen. Heel droevig is het ook dat Behoorlijk Bestuur, vanuit hun naamgeving en als winnaar vban de verkiezingen, totaal zwijgt over deze leugens, en onze rechterlijke resultaten nooit gebruikt. De politiek in Den Helder blijft ernstig ziek, en negeert de burger. Ook Behoorlijk Bestuur komt onvoldoende voor hun kiezers op, omdat ze de waarheid niet zegt. De media doen dat ook allerminst.

  1. Hoe heette ook weer de figuur die gezeten op een ezel er op uittrok om tegen windmolens te vechten ?

   1. Geen flauw benul van wat een Raadsbesluit inhoudt, en anoniem.

  2. Kijk maar uit dat ze jou niet gaan vervolgen wegens opruiing

   1. Mag ik weten wie Zus is? Kom even achter die boom vandaan. Dan neem ik je naam mee naar de rechtzaak.

 2. asociaal, schandalig en te gek voor woorden dat dit in dit land mag, de kiezer is belazerd door Don Assorgia

  1. Nou ze zijn dezelfde mate belazerd door mvr S Hamerslag

 3. De verliezers aan de macht het is Assorgia die op hen wacht, de kiezer wordt wederom verkracht. Men loopt slaags achter deze opportunist aan, behoudt van de eigen positie gaat boven alles.
  De schavuiten van de huidige coalitie staan te trappelen om hun positie weer in te nemen. Ook onze Harmen Krul neemt als grote verliezer en voorman van het faillite CDA neemt zijn positie van loco burgemeester weer in! Om verdere schade te voorkomen zou het helpen deze marineman voor tenminste 4 jaar uit te zenden. Deze positie helpt immers als hij weer een poging onderneemt voor een kamerlidmaatschap! Kamelions als Wouters en Duinker en anderen lachen de kiezer uit, schaamte is hun vreemd. De affaire met Bazen en List is typerend voor de staat van ontbinding waarin de Helderse politiek bevindt. Onze burgemeesterJan de Boer speelt ook een bijzondere rol door in deze kwestie niet opheldering te eisen. Ik realiseer mij zeer dat er scepsis kan bestaan indien Behoorlijk Bestuur deel neemt aan een nieuwe coalitie. Het getuigt echter van politiek onfatsoen deze partij als grote winnaar uit te sluiten.

 4. Het trieste van dit gedoe is dat deze “ politici” geen benul hebben van de wereld waarin wij leven. Wij zijn op weg naar een social credit systeem, Corona wordt misbruikt door het WEF, er is geen sprake vannen klimaat crisis, de
  industrie en zij die als politicus hun belangen dienen beroven de burger. En….in Den Helder wordt gesteggeld over een stadhuis dat slechts de belangen van de bevoorrechte klasse en de ambtenaar dient. En dan moet er een coalitieakkoord komen in een wereld waarin de gemeenteraad vrijwel niets meer heeft in te brengen en de democratie vernietigd is. Hoe komt het toch dat zoveel incompetentie zich in onze “ politiek” heeft weten te verzamelen !? Zou het de aantrekkingskracht zijn van de goede betaling aan hen die de feodale heersers dienen ?

  1. Natuurlijk Roel, ze zitten allemaal op het pluche en per maand komt er een aanzienlijk bedrag op hun rekening zelfs als je niet meer “gewenst” bent als Wethouder krijg je nog gedurende bijna 4 jr. het aanzienlijke bedrag op je rekening!!

 5. Even een “eye opener ” : Den Helder is inmiddels opgesplitst in 3 stromingen te weten :
  1- de politiek die neemt niemand nog serieus.
  2- de “wappies” alleen nog serieus genomen door hun zelf.
  3- de rest van de inwoners ,die zijn het geneuzel allemaal spuugzat en hebben alle interesse verloren.

Back to top button
%d bloggers liken dit: