Geen plek voor Behoorlijk Bestuur in Helderse coalitie

Stadhuis op Willemsoord onderdeel van coalitieakkoord

Den Helder – Behoorlijk Bestuur zal, zoals het zich nu laat aanzien, geen deel uitmaken van de nieuwe coalitie in Den Helder. De formateurs Kees Boelema Robertus en Hans Huibers melden dit zondagavond in een persbericht. De reden: het stadhuis op Willemsoord wordt onderdeel van het coalitieakkoord en daar wil Behoorlijk Bestuur zich niet aan verbinden.

Afgelopen week vond het afstemmingsgesprek plaats met de vertegenwoordigers van Behoorlijk Bestuur voor Den Helder & Julianadorp en de vertegenwoordigers van Beter voor Den Helder, VVD en CDA, in bijzijn van de formateurs. Tijdens dit gesprek is kenbaar gemaakt dat het stadhuis op Willemsoord onderdeel zal zijn van een te sluiten coalitieakkoord. Behoorlijk Bestuur voor Den Helder & Julianadorp heeft na ampel beraad ons schriftelijk aangegeven zich daar niet aan te kunnen verbinden. “Daarmee kan Behoorlijk Bestuur zich niet vinden in een eerder genomen democratisch besluit, getoetst inmiddels door de rechter, en strookt dit standpunt niet met de uitgesproken voornemen tot continuïteit van beleid en tot de gewenste stabiliteit voor de komende bestuursperiode”, aldus de formateurs.

Door deze stellingname van de fractie Behoorlijk Bestuur voor Den Helder & Julianadorp is deelname aan een coalitie uitgesloten. Eerder in het proces is al duidelijk geworden dat de PVV geen onderdeel wordt van een nieuwe coalitie. “Maar ook deze partij is van harte welkom om deel te nemen aan het inhoudelijke vervolg van de formatie. De overige partijen worden ook van harte uitgenodigd om deel te nemen aan het inhoudelijke gedeelte van de te volgen formatiegesprekken.”

Mobiele versie afsluiten