Uitgaan

Kunstexpositie in bibliotheek Julianadorp

Julianadorp – In de bibliotheek van Julianadorp is vanaf woensdag 18 mei een kunstexpositie te zien van de lokale kunstenares Nella Moerkerken – de Geus. Haar schilderijen zijn er tot en met zaterdag 25 juni te bewonderen. De expositie is gratis te bezoeken tijdens de reguliere openingstijden van de bibliotheek. Zie de de website.

Moerkerken – de Geus tekent al vanaf haar jeugd op Goeree Overflakkee. Rond haar twintigste levensjaar verhuisde zij naar Julianadorp, waar ze serieuzer is gaan schilderen. Ze volgde onder andere lessen bij Elly Doolaard. Voor haar schilderijen gebruikt de kunstenares olieverf, vaak laag over laag, maar ook pastelkrijt. Verder gebruikt zij naast kwasten ook messen en zelfs haar vingers.

Inspiratiebron
De grootste inspiratiebron voor haar schilderijen is de schepping. Mens, dier, planten, bloemen, lucht en zee zijn haar favoriete onderwerpen. In de voorbereiding maakt Nella eerst foto’s van de dingen en beelden die haar treffen en van daaruit begint het schilderen. De werken zijn interpretatief en soms suggestief, maar vertellen altijd een verhaal met daarin ruimte voor eigen invulling.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button