Den Helder

Losse stukken klokkentoren verwijderd, geen direct gevaar meer

Den Helder – Verdere losse stukken beton van de klokkentoren van de voormalige Opstandingskerk aan de kruising van de H.A. Lorentzstraat en de Pasteurstraat, waar vorige week plotseling brokstukken naar beneden vielen, zijn door de gemeente verwijderd. Wethouder Michiel Wouters zei maandagavond tijdens de raadsvergadering dat de betonstukken die vielen afkomstig waren van een reparatie uit 2017.

Kees Bazen van Samen Actief stelde tijdens het vragenkwartiertje een aantal vragen over de kwestie. Vooral wegens de ligging in een woonwijk en langs een weg is de veiligheid belangrijk. Zo wilde hij weten of het gevaar op afbrokkelen of instorten is afgewend. Ook vroeg hij zich af of er extra maatregelen of onderzoek moet komen en of er fouten zijn gemaakt bij een renovatie die in 2017 heeft plaatsgevonden. Toen werd gezegd dat de klokkentoren weer twintig jaar vooruit kon.

Wouters zei dat het college geschrokken is van het afbrokkelen van de toren. Uit een eerste onderzoek is gebleken dat het inderdaad gaat om brokstukken die afkomstig zijn van de reparatie in 2017. De losliggende delen zijn vervolgens weggenomen en niks wijst er volgens de wethouder op dat er grotere of ingrijpendere schade is. Er komt een nieuw bouwkundig rapport en een herstelplan. Het is volgens de portefeuillehouder nog niet te zeggen of er in 2017 fouten zijn gemaakt.

Toon meer

Stijn Vos

Stijn Vos is werkzaam als politiek verslaggever bij Regio Noordkop. E-mail: stijn@regionoordkop.nl

Wellicht ook interessant

Reageer op dit bericht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back to top button