JeugdUitgaan

Krabbetukkers starten bij Wapperhappers traditionele scholenronde

Advertentie:

Den Helder – De Krabbetukkers begonnen vrijdagochtend om kwart voor negen de traditionele scholenronde langs Helderse basisscholen. Onder begeleiding van de vrolijke klanken van hofkapel De Knorhanen kwam prins Danny I met zijn gardeofficieren en hofdames de feestzaal van de Wapperhappers (De Windwijzer) binnen. Een heuse prinses carnaval van de Wapperhappers had mooie woorden voor de prins van de Krabbetukkers.

Polonaise bij de Wapperhappers (DHfoto)

Na de speeches van de prins en de prinses barstte het feestgedruis dan echt los, in volle polonaise gingen de carnavalsvierders door de feestzaal. De Knorhanen speelden er lustig op los en natuurlijk ontbrak het nummer de Engelbewaarder niet. Ook de Hofdames van de Wapperhappers gaven nog een mooi dansoptreden.

De Krabbetukkers komen al vele jaren op de aftrap van het carnavalsfeest van de Wapperhappers en beide partijen geven aan dit nog vele jaren te willen doen. De Windwijzer bestaat dit jaar 100 jaar en toeval of niet, het Alaaaf was minstens honderd keer te horen! Schoolleider Bard Oud vertelde dat er het hele jaar activiteiten zijn om het feest van die 100 jaar te vieren.

Na het bezoek aan de Windwijzer gaan de Krabbetukkers volgens een strak schema nog verschillende basisscholen in Den Helder en Julianadorp langs om het carnavalsfeest extra luister bij te zetten. Komend weekend barst het feest los in het thuis van de Krabbetukkers ‘Bastion Pierre’ op Willemsoord.

Toon meer

DHfoto

DHFoto is een vaste redactiepartner van Regio Noordkop. Het bedrijf is gevestigd in Den Helder en bereikbaar via 06 - 52 42 12 11

Wellicht ook interessant

Back to top button