PolitiekTexel

Waarnemend burgemeester Texel benoemd

Texel – In goed overleg met een vertegenwoordiging van de gemeenteraad van Texel heeft de commissaris van de Koning in Noord-Holland, Arthur van Dijk, de heer Rob van der Zwaag met ingang van 1 juni benoemd tot waarnemend burgemeester van de gemeente Texel.

De huidige burgemeester Michiel Uitdehaag wordt met ingang van 11 juli burgemeester van Venray. Van der Zwaag wordt waarnemend burgemeester van Texel tot dat de procedure voor een nieuwe burgemeester is afgerond. De verwachting is dat eind 2023 een nieuwe burgemeester voor Texel benoemd kan worden.

Rob van der Zwaag (1962) is een ervaren bestuurder. Tot 1 februari van dit jaar was hij zeventien jaar burgemeester van Veere. Daarvoor was hij zeven jaar wethouder van de gemeente Venlo (portefeuille financiën, grotestedenbeleid, personeelszaken en grondbedrijf). Rob van der Zwaag heeft maatschappijgeschiedenis gestudeerd (beleid en bestuur) aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Hij is lid van het CDA en woont in Oostkapelle.

Toon meer

Peter Rus

Peter Rus is sinds januari 2023 werkzaam bij Regio Noordkop als journalist. Hij is bereikbaar via peter@regionoordkop.nl en via 0625487127.

Wellicht ook interessant

Reageer op dit bericht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back to top button