Uitgaan

Culturele Kring Wieringen organiseert filmavond over kunstenaar en vogelaar Theo Mulder

Advertentie:

Oosterland – De Culturele Kring Wieringen houdt vrijdagavond 24 mei ter gelegenheid van de jubileumexpositie ‘Springtij’ een filmavond. Daarbij staat kunstenaar en vogelman Theo Mulder (1928-2017) centraal. Mulder heeft ruim ruim vijftig jaar op Wieringen geleefd en gewerkt.

Tijdens de filmavond wordt de documentaire ‘Mul’ van de filmmakers Tijs Tinbergen en Jan Musch uit 2001 getoond. In deze korte film (45 minuten) schetsen zij een dubbelportret van de kunstenaar en een van zijn grote liefdes, de rotgans, die allebei hun sporen hebben nagelaten op Wieringen. De avond wordt ingeleid door Mulders jongste zoon Gijs. Na afloop gaat hij in gesprek met de makers van film.

De filmavond vindt 24 mei vanaf 20:00 uur plaats in de Michaelskerk, gevestigd aan Kerkweg 22 in Oosterland. Meer informatie over de filmavond rond de documentaire ‘Mul’ is te vinden op de website van Zin in Oosterland.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Reageer op dit bericht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Wellicht ook interessant

Back to top button