Politiek

Gemeente Den Helder houdt na 2023 ruim 12 miljoen over

Advertentie:

Den Helder – De gemeente Den Helder sluit 2023 af met een positief saldo van 12,6 miljoen euro. Dat blijkt uit de jaarrekening en het jaarverslag, die door het college van burgemeester en wethouders zijn vastgesteld. Het college wil € 2,4 miljoen van het overschot in 2024 gebruiken, omdat de uitgaven dan alsnog worden verwacht. Dat voorstel wordt op 1 juli 2024 behandeld door de gemeenteraad.

Het college blikt terug op 2023 als een turbulent jaar. Zo zijn het bestuur en de ambtelijke organisatie van de gemeente verhuisd naar gebouwen 66 en 72 op Willemsoord. “Hiermee zijn wij voorzien van een uitstekende werkomgeving die is opgeleverd binnen de beschikbaar gestelde middelen”, aldus B&W. Verder noemt het college een aantal zaken waar de gemeente samen met inwoners, ondernemers en maatschappelijke partners aan gewerkt heeft, zoals het inlopen van achterstanden bij de Wmo en activiteiten omtrent duurzaamheid.

Gekeken naar de landelijke ontwikkelingen en bezuinigingen tezamen met alle activiteiten in de gemeente is het positieve saldo van 12,6 miljoen volgens wethouder financiën Peter van Diepen een prestatie die er zijn mag. “Zonder goede samenwerking en af en toe een scherpe discussie zou dat niet lukken. Het doel is om dat voor het komende jaar succesvol met elkaar voort te zetten en de weerstand van de gemeente op peil te houden en mogelijk verder te verbeteren.”

De jaarrekening 2023 is na vaststelling door de gemeenteraad, op 1 juli 2024, te vinden op www.denhelder.nl/jaarrekening en geeft een volledig financieel overzicht.

Toon meer

Lianne Snel

Lianne Snel studeerde politicologie en American Studies aan de Universiteit van Amsterdam. Zij is sinds maart 2023 werkzaam als onderzoeks- en politiek journalist voor zowel Regio Noordkop als Noordkop Centraal. Zij is bereikbaar via lianne@regionoordkop.nl.

5 reacties

  1. Ruim 10 miljoen over in 2023. Dat is goed nieuws, dan kunnen daar de tekorten in de komende jaren mee afgedekt worden. Geen bezuinigingen meer nodig en meer geld voor de inwoners van Den Helder.

  2. Uit dit verhaal blijkt maar weer dat de begroting flut is. Een gemeenteraad maakt daar veel heisa over. De ware toets is de jaarrekening die duidelijk maakt wat het college met de begroting heeft gedaan. Wethouders worden niet weggezonden omdat ze een, zoals uit de jaarrekening blijkt, onzinnige begroting hebben ingediend. Het interessante van deze jaarrekening is hoe achteloos dit college en deze wethouder hun tekortkoming als succes verkopen en gvdgv doorgaan om ons teveel belasting te laten betalen. Is er niemand in de gemeenteraad die ook maar enig inzicht in dit knoeiwerk heeft ? Regionoordkop niet !

Reageer op dit bericht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Wellicht ook interessant

Back to top button