Hollands Kroon

Graafmachine na twee weken uit Amstelmeer getakeld

Advertentie:

Van Ewijcksluis – De weggezakte graafmachine in het Amstelmeer is woensdag na twee weken eindelijk los getakeld. Met hulp van meerdere zware machines is het gelukt om de kraan uit de blubber te trekken. Het sleepbedrijf heeft een extra boot laten komen waar de gehavende kraan op zal worden afgevoerd.

Eerder werden al meerdere pogingen ondernomen om de kraan eruit te trekken, maar dit lukte niet omdat de kraan bijna volledig in de blubber zat vastgezogen. β€œDe kraan is behoorlijk vies geworden maar lijkt nog intact”, vertelt woordvoerster Marsja Ros van Hoogheemraadschap. “Na inspectie en reparatie bij de dealer kan hij waarschijnlijk weer gebruikt worden. Voor de uitvoering van de werkzaamheden heeft dit voorval geen gevolgen. Deze zijn gewoon doorgelopen.”

Toon meer

Cor Lont

Dit bericht is geplaatst door Cor Lont. Ik ben al vele jaren op vrijwillige basis werkzaam bij de omroep. Mijn taak is het schrijven van allerlei artikelen en het maken van korte videoreportages. Ik ben bereikbaar via cor@regionoordkop.nl.

Reageer op dit bericht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Wellicht ook interessant

Back to top button