Uitgaan

Hoogleraar Ad Vingerhoets geeft lezing over veerkracht in Michaelskerk

Advertentie:

Oosterland – De Michaelskerk in Oosterland vormt woensdag 22 mei het decor van een lezing over veerkracht. Ad Vingerhoets, gepensioneerd hoogleraar Emoties en Welbevinden van Tilburg University, gaat in op de positieve kanten van stress.

Vingerhoets zijn expertise ligt op het gebied van stress en emoties. Met name zijn onderzoek naar vrijetijdsziekte, heimwee en nostalgie, maar vooral huilen trok veel (inter)nationale mediabelangstelling, waaronder in Time Magazine, The New York Times, The Wall Stress Journal en The Times.

In de lezing wordt door Ad Vingerhoets ingegaan op wat in de wetenschap lang over het hoofd is gezien: dat stress in bepaalde omstandigheden juist een zeer positief effect kan hebben. Daarbij wordt er uitleg gegeven over wanneer en waarom dat is en hoe daaruit lering kan worden getrokken. Met een andere mindset kan de kijk op stress worden veranderd. Dit kan verregaande positieve gevolgen hebben op het welbevinden.

De lezing begint woensdag 22 mei om 20:00 uur in de Michaelskerk, gevestigd aan Kerkweg 22 in Oosterland. Meer informatie is te vinden op de website van Zin in Oosterland.

Ad Vingerhoets.
Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Reageer op dit bericht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Wellicht ook interessant

Back to top button