Hollands KroonJeugd

Leerlingen de Meertuin strijden om RC Cup in Heemstede

Advertentie:

Slootdorp – Het is een spannende week voor groep 7/8 van basisschool de Meertuin in Slootdorp. De kinderen reizen vrijdag af naar Heemsteede om te strijden om de RC Cup. Dat is een wedstrijd met op afstand bestuurbare auto’s.

Sara (11) en Eline (11) vertellen vol enthousiasme over de inspanningen van hun klas de afgelopen weken. Samen met hun medeleerlingen hebben zij een raceteam opgericht, waarmee ze vrijdag hoge ogen hopen te gooien. Ieder teamlid heeft zijn eigen rol gekregen. Zo zijn er designers, stylisten, monteurs, coureurs en PR-mensen. Woensdag werden aan de Koningin Beatrixlaan de puntjes op de i gezet door de kinderen van MTRacers.

Scheurend over het naastgelegen parkeerterrein in Slootdorp laat het drietal coureurs vol trots de auto zien waar ze de anderhalve maand mee bezig zijn geweest. “Hij kan wel vijftig kilometer per uur!”, roept één van de leerlingen enthousiast. De Meertuin doet jaarlijks mee aan de RC Cup. Voor deze editie kon dan ook de bestuurbare auto van vorig jaar weer worden gebruikt. Er waren echter wel wat mankementen aan de auto, onder meer de accu, antenne en oplader waren aan vervanging toe. Daarvoor kwamen de monteurs om de hoek kijken. Samen met een aantal enthousiaste ouders en technische organisatoren van de RC Cup zijn die problemen gelukkig weer verholpen.

Donaties
Naast de bestuurbare auto hebben de leerlingen dit jaar uitgepakt met heuse teamkleding. De stylisten hebben een logo ontworpen, welke op de borst van het shirt prijkt. Op de rug is een plekje vrijgemaakt voor de belangrijkste sponsors. Zij vormen een onmisbare schakel in het geheel. Zonder sponsors namelijk geen RC Cup. Een flink aantal lokale bedrijven uit Slootdorp en omstreken heeft geld gedoneerd. Met de financiële bijdrages zijn de shirts geregeld en is de auto gepimpt. Verder heeft MTRacers een flink geldbedrag ingezameld met een bingo.

De negenjarige Jayden is verantwoordelijk voor de financiën en heeft alles keurig bijgehouden in een Excel-sheet. “We willen uiteindelijk ook wat geld overhouden voor het team dat volgend jaar meedoet namens de Meertuin.” Ook Julian (11) heeft zich de afgelopen weken hard ingezet voor zijn ploeg, dat in Heemstede ook een presentatie moet geven aan de jury en andere deelnemers. In een strak uitgewerkte Powerpoint wordt duidelijk hoe de afgelopen weken is toegeleefd naar het toernooi.

Verwachting
Voorafgaand aan het toernooi hebben de MTRacers al een paar keer geoefend op het parcours in Heemstede. “Dat ging heel goed. Er is niks kapot gegaan, dus dat is goed”, vertellen Sara en Eline. “Bij de wedstrijd gaat het erom dat je binnen een bepaalde tijd zoveel mogelijk rondjes over het circuit rijdt.” Maar dat is niet het enige waar de jury op let, onder meer de outfit en presentatie worden ook onder de loep genomen. Iedereen heeft heel veel zin om vrijdag mee te doen om het kampioenschap. “Vorig jaar werd groep 7/8 vierde, wij hopen het natuurlijk beter te doen.”

Toon meer

Peter Rus

Peter Rus is sinds januari 2023 werkzaam bij Regio Noordkop als journalist. Hij is bereikbaar via peter@regionoordkop.nl en via 0625487127.

Reageer op dit bericht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Wellicht ook interessant

Back to top button