Hollands KroonVideo

Video: Wandelen voor mensen met diabetes

Advertentie:

Anna Paulowna – Twee uur per week wandelen vermindert de kans op een beroerte met dertig procent. Drie keer per week wandelen is gunstig voor het geheugen en een half uur per dag met de benenwagen kan depressiviteit met een derde verminderen. Daarom doet Team Sportservice Noordkop ook dit jaar weer mee aan de Nationale Diabetes Challenge. De start was dinsdag 14 mei om 16.00 uur bij MFA De Verwachting in Anna Paulowna. Elke week vindt de wandeling op dezelfde dag en tijdstip plaats.

Gedurende een periode van twintig weken kunnen mensen met diabetes, of een verhoogd risico daarop, stap voor stap hun conditie verbeteren. Het doel van deze uitdaging is om mensen met diabetes of een verhoogd risico daarop in beweging te krijgen.

Professionele begeleiding
“Twintig weken wandelen lijkt misschien een grote uitdaging, maar in een gezellige en leuke wandelgroep behaal je veel”, zegt Selina Kooy van Team Sportservice Noordkop. De afstanden worden geleidelijk opgebouwd en deelnemers worden begeleid door een ervaren (zorg)professional en/of beweegcoach, zoals een huisarts, diëtist, fysiotherapeut, podoloog en/of lifestylecoach.

Toon meer

Cor Lont

Dit bericht is geplaatst door Cor Lont. Ik ben al vele jaren op vrijwillige basis werkzaam bij de omroep. Mijn taak is het schrijven van allerlei artikelen en het maken van korte videoreportages. Ik ben bereikbaar via cor@regionoordkop.nl.

Reageer op dit bericht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Wellicht ook interessant

Back to top button