Den Helder

Zonnebrandpalen op drukke strandlocaties in Den Helder

Advertentie:

Den Helder – De gemeente Den Helder gaat zonnebrandpalen plaatsen op vier populaire strandopgangen: strandslag Huisduinen, strandslag Duinoord, strandslag Zandloper en Palm Beach/Paal 6. Als stad met de meeste zonuren van Nederland wil de gemeente haar inwoners en toeristen zo goed mogelijk beschermen tegen de zon. De zonnebrandpalen worden op woensdag 22 mei om 11.30 in gebruik genomen door wethouder Fotigui Camara bij strandslag Huisduinen.

De zonnebrandpalen bieden gratis zonnebrandcrème aan en tonen actuele UV-indexinformatie, waardoor strandbezoekers precies weten wanneer het tijd is om zich in te smeren. “Wij zijn trots op onze mooie stranden en vele zonuren, maar bescherming tegen de kracht van de zon is essentieel. Deze zonnebrandpalen helpen mensen bewuster te worden van de risico’s van zonnebrand en huidkanker,” licht wethouder Fotigui Camara toe.

Het plaatsen van de palen is een samenwerking tussen de gemeente Den Helder en Sundo, een bedrijf dat zich inzet voor een preventieve aanpak tegen huidkanker. Huidkanker is de meest voorkomende vorm van kanker in Nederland, waarbij het aantal gevallen jaarlijks blijft stijgen. Met simpele stappen zoals smeren, kleren en weren, kan het risico op huidkanker aanzienlijk worden verlaagd. Vanaf een UV-index van 3, wat vaak voorkomt tussen april en september in Nederland, wordt het aangeraden om de huid te beschermen.

Toon meer

Lianne Snel

Lianne Snel studeerde politicologie en American Studies aan de Universiteit van Amsterdam. Zij is sinds maart 2023 werkzaam als onderzoeks- en politiek journalist voor zowel Regio Noordkop als Noordkop Centraal. Zij is bereikbaar via lianne@regionoordkop.nl.

1 reactie

Reageer op dit bericht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Wellicht ook interessant

Back to top button