Den HelderUitgaan

Expositie Nora van Klingeren in Kunst & Kitchen

Den Helder – De nieuwe expositie “Zo waait de wind” van Kunst en Kitchen wordt feestelijk geopend op zaterdag 27 juni om 15.00 uur. Nora van Klingeren maakt wandkleden of wandtextiel van vervilte wol en handgeschilderde en gezeefdrukte zijde.

Ze maakt haar vilt zelf en verwerkt hierin door haarzelf beschilderde en met zeefdruk bedrukte zijde. Een deel van het proces doet ze met de hand en een deel met de viltmachine. Zij zoekt in haar werk naar combinaties van technieken. Het vervilten van wol in combinatie met zijde geeft structuur en diepte aan de kleden.

“Mijn werk begint altijd met iets waardoor ik geïnspireerd raak en daarmee komt dan gelijk de titel. Ik bedenk wat ik ongeveer wil maken en maak daar vervolgens een ruwe schets van. Je zou kunnen zeggen dat dit een vertrekpunt is van het verhaal dat ik wil vertellen. Vervolgens ga ik aan het werk, het zeefdrukken van de zijde, het schilderen van de zijde, het neerleggen van zijde en wol en tot slot het aan elkaar vilten. Ik wil graag dat niet alleen het totale beeld iets vertelt maar dat ook kleine stukjes bij nadere beschouwing interessant zijn”, aldus Van Klingeren.

Een overzicht van haar werk is zowel in restaurant Kunst en Kitchen als bij de Kunstuitleen te bewonderen. U wordt verwelkomd met een drankje en een hapje bij Kunst en Kitchen. In verband met de huidige Corona-regels vooraf reserveren via kunstenkitchen@icloud.com .

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button