Den HelderVideo

Leerlingen Optimist rennen budget bij elkaar voor nieuw schoolplein (video)

Advertentie:

Den Helder – Leerlingen van de Helderse basisschool de Optimist zijn helemaal klaar met hun schoolplein. Zo klaar zelfs, dat ze het heft in eigen hand nemen en een sponsorloop organiseerden om een nieuw schoolplein te kunnen maken. In twintig minuten renden alle leerlingen zo vaak mogelijk om de school heen. Sommigen kregen van ouders, opa’s en oma’s en anderen een vast bedrag, anderen een bedrag per rondje. Hopelijk loop dat aardig in de papieren, want voor het nieuwe ontwerp is minimaal €80.000 nodig.

De leerlingen hoeven het natuurlijk niet alleen te doen. Vanuit de school en overkoepelende stichting is ook budget beschikbaar. Daarnaast hoopt de school aanspraak te maken op subsidies van verschillende stichtingen. Directeur José Vos heeft goede hoop dat de werkzaamheden in het najaar kunnen beginnen. “We kunnen beginnen bij tachtigduizend euro, maar het streefbedrag is honderdduizend, want dan kunnen we alle wensen inpassen.” Het schoolplein is echt een teamprestatie, vanuit alle geledingen van de school – leerkrachten, bestuurd, leerlingen én ouders – is input gevraagd. De belangrijkste punten: veiligheid, speeltoestellen en groene schaduwplekken.

De veiligheid is vooral het hek langs de Ruyghweg. Dat is nu zo laag dat alle kinderen, inclusief de kleuters, er overheen kunnen klimmen. Geen veilige situatie met een drukke doorgaande weg pal naast het schoolplein. Verder is het schoolplein vrijwel geheel betegeld. Door de jaren heen zijn veel tegels los komen te liggen en dat levert, bijvoorbeeld op het voetbalveld gevaarlijke situaties en veel geschaafde knieën op. Het voetbalveld blijft, maar krijgt wel een mooie nieuwe toplaag. Er komen nieuwe speeltoestellen en ook is er veel aandacht voor natuur. De meeste tegels gaan er dus uit en daar komt natuur voor terug. Planten, bomen, struiken en zelfs een kleine vijver.

De school hoopt in oktober met de werkzaamheden te kunnen beginnen. Om het budget zo groot mogelijk te krijgen loopt momenteel nog een crowdfunding.

Toon meer

Klaas Omta

Klaas Omta is, in het kader van een landelijk samenwerkingsproject tussen lokale en regionale omroepen en de NOS, namens de NOS werkzaam bij Regio Noordkop als algemeen verslaggever. Hij is bereikbaar via klaas@regionoordkop.nl.

Wellicht ook interessant

Back to top button