Den HelderMaritiemNoord-HollandZakelijk

Paar dagen mee op reis aan boord van Tall Ship Twister

Advertentie:

Noord-Holland – Deze zomer verbindt Fair Ferry, Den Helder met andere Nederlandse kustplaatsen en Waddeneilanden. Ze doen dat met “Kustlijn”, een avontuurlijke en duurzame veerdienst per zeilschip over het zoute water.

Twister, een luxe zeilschip van 35 meter lang, hopt in juli en augustus van Harlingen naar Terschelling, via Texel naar Den Helder, van daar uit zakt ze af naar Scheveningen en Vlissingen. Waarna ze weer omhoog zeilt om dezelfde plaatsen aan te doen. In elke stad blijft ze een paar dagen om haar passagiers van lokale specialiteiten te laten genieten en bijzondere plekken te ontdekken. Dit zijn reizen met een klein gezelschap volgens het hop-on, hop-off principe en zo kun je een paar dagen of een paar weken meevaren.

De reizen zijn per etappe te boeken. Voor een etappe nemen ze vier dagen, deze dagen blijft de gast aan boord slapen in comfortabele bedden in een eigen hut. Onderweg lekker eten, wadlopen, verse vis halen, fietsen huren en uitleg waar de leukste lokale plekjes, tradities, lekkernijen en bijzondere musea zijn te vinden.

Tallship
Twister is een tweemast tallship van 35 meter lang. Dit voormalig vissersschip is omgebouwd tot een luxe zeilend passagiersschip waarop achttien mensen kunnen overnachten in comfortabele hutten. Op dit snel zeilende schip mogen passagiers de bemanning helpen als ze dat willen, de ervaren bemanning wil alles uitleggen over het reilen en zeilen van het schip. Maar helpen hoeft natuurlijk niet. Onderweg lekker luieren of een boek lezen is ook prima.

Tijdens de reis heeft elk gezin een eigen hut. (ook een eenpersoonsgezin krijgt een eigen hut) Er zijn 2-persoons hutten, 3-persoons hutten en een 4-persoons hut aan boord. “In deze tijden van Covid-19 houden we ons aan speciale protocollen. Mensen die geen hut delen blijven op 1,5 meter van elkaar, iedereen wast extra vaak en goed zijn handen, het schip wordt meerdere keren per dag schoongemaakt en op het schip worden markeringen en tekens aangebracht hoe te handelen. De bemanning zal iedereen hier vanzelfsprekend goed in begeleiden.”

Kijk voor meer informatie op www.fairferry.com

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button