Hollands KroonPolitiek

Pluizenoverlast in Wieringerwerf, klacht bij Rijkswaterstaat

Wieringerwerf – Ze zijn er helemaal klaar mee daar in Wieringerwerf. Elk jaar weer de overlast van pluizen van de populieren langs de A7. “Het is een foute wintersportbeleving. De lucht is zwanger van deze katoenachtige vlokken”, aldus gemeenteraadslid Jeff Leever van SHK. Hij heeft een klacht ingediend bij Rijkswaterstaat en vindt het spul levensgevaarlijk.

“Bij regen wordt deze smurrie erg glad op de fietspaden met als gevolg valpartijen. Buiten zitten, buiten eten of wat willen drinken is bijna onmogelijk, het zit binnen enkele seconden in je glas of je eten. Ramen moeten overdag dicht anders waaien de ‘ katoenvlokken’ allemaal je huis in.”

Rijkswaterstaat heeft de klachten hierover tot nu toe naast zich neergelegd en ziet geen noodzaak om in te grijpen. Volgens Jeff Leever wordt het nu echt hoog tijd om in te grijpen, want zo kan het niet langer. “Er zijn vroeger de verkeerde bomen geplant. Er zijn ook andere soorten populieren die jaarlijks geen katoen afgeven. Wij zijn er klaar mee. Rijkswaterstaat, wat gaat u hieraan doen?”, vraag Leever zich af.

Toon meer

Cor Lont

Dit bericht is geplaatst door Cor Lont. Ik ben al vele jaren op vrijwillige basis werkzaam bij de omroep. Mijn taak is het schrijven van allerlei artikelen en het maken van korte videoreportages. Ik ben bereikbaar via cor@regionoordkop.nl.

Wellicht ook interessant

Back to top button