Hollands Kroon

Stichting Herdenkingspalen Hollands Kroon ontvangt cheque Windfonds

Hollands Kroon – Stichting Herdenkingspalen Hollands Kroon heeft een cheque van € 6.000,- overhandigd gekregen vanuit het Windfonds. Het bestuur van de Stichting Windloket van Windpark Wieringermeer overhandigde de cheque bij een van de herdenkingspalen in de Wieringermeer, die als blijvende herinnering dienen aan de piloten die hier omkwamen in de Tweede Wereldoorlog.

Het Windfonds is opgericht door de initiatiefnemers van Windpark Wieringermeer om lokale initiatieven te ondersteunen en stimuleren. Jaarlijks wordt een deel van de opbrengst van het windpark gestort in dit fonds. Over het jaar 2019 is een budget van € 75.000 euro beschikbaar gesteld. 38 verenigingen en andere lokale initiatieven dienden een aanvraag in. Op basis van een aantal wegingsfactoren zijn 20 initiatieven geselecteerd voor financiële ondersteuning, waaronder de Stichting Herdenkingspalen Hollands Kroon.

Bereikbaar en haalbaar
De 20 initiatieven hebben een cheque ontvangen per post; vanwege de coronamaatregelen was niet mogelijk om een feestelijke bijeenkomst te vieren. Wel werd één cheque fysiek overhandigd, aan Stichting Herdenkingspalen Hollands Kroon. Het bestuur van de Stichting Windloket koos dit initiatief omdat het optimaal aansluit bij het thema dat dit jaar werd gekozen: de viering van 75 jaar vrijheid. “Bovendien zijn de herdenkingspalen en de informatieborden voor iedereen te zien, ze staan gewoon langs de weg. Wat ons ook aansprak was de haalbaarheid de aanvraag. Met de cheque van € 6.000,- kan de stichting haar idee heel goed realiseren.” Een filmpje van de overhandiging is te zien op de Facebookpagina van Windpark Wieringermeer: www.facebook.com/windparkwieringermeer/.

Een overzicht van de aanvragen die zijn toegekend is te vinden op de website van Windpark Wieringermeer www.windparkwieringermeer.nl). Volgend jaar wordt het Windfonds opnieuw opengesteld. Aanvragers worden dan ook aangemoedigd om dan opnieuw een voorstel in te dienen. Meer informatie hierover volgt te zijner tijd op de website en Facebookpagina van Windpark Wieringermeer.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button