Kop van Noord-Holland

Drie teams van House Of Dance Nederlands Kampioen

Kop van Noord-Holland – Vier teams van House of Dance gingen de dansstrijd aan met andere teams uit Nederland. Door Covid vonden alle voorrondes en het Nederlands Kampioenschap dit jaar online plaats en alle teams moesten hun uitvoering filmen en insturen. Deze werden live uitgezonden en door een deskundige jury beoordeeld.

Ondanks de Lockdown, waarbij het steeds weer improviseren was met lesgeven, zijn er topprestaties gehaald. Buiten lesgeven in weer en wind. Zoomlessen als het weer het echt niet toe liet.
De Corona-crisis liet Whitney Valk, haar medetrainers en leerlingen er écht niet ten onder krijgen en haalde toch het beste in iedereen naar boven.

Prestaties
Tijdens het NK onder auspiciën van Dancewaves hebben maar liefs drie teams, 2STEPS1WAY, 2HARD2HANDLE en 2CREW4YOU, de eerste plaats weten te bemachtigen en zijn daardoor Nederlands kampioen geworden in hun categorie.

Tijdens de Benelux Kampioenschap UDO behaalde het jongste team 2COOL4SCHOOL maar liefs de zesde plaats. Een topprestatie gezien hun eerste deelname aan het NK. Het team 2STEPS1WAY, tien dansers van Texel behaalde ook een zesde plaats. Ook werd een zesde plaats weggelegd voor het team 2HARD2HANDLE. Het oudste team, 2CREW4YOU, behaalde hierbij maar liefs de vijfde plaats.

Op het NK van ‘Shell we Dance’ behaalden alle teams wederom een finaleplaats. 2STEPS1WAY nam hierbij de derde plaats mee naar Texel en 2CREW4YOU behaalde de tweede plaats bij het hoogste niveau van Nederland.

Schagen
Vanaf volgend seizoen opent Valk een nieuwe locatie in Schagen. Iedereen is van harte welkom bij de open workshops op 2 en 3 juli op Kaagweg 21 in Schagen.

Toon meer

Famke Mulder

Dit bericht is geplaatst door Famke Mulder. Zij is stagiair bij Regio Noordkop en volgt de opleiding mediaredactiemedewerker op het Mediacollege in Amsterdam. Famke richt zich tijdens haar stage op redactiewerk, filmen en editen. Ze is bereikbaar via famke@regionoordkop.nl

Wellicht ook interessant

Back to top button