Den Helder

Filmpje in de strijd tegen hondenpoep

Den Helder – De gemeente Den Helder gaat verder met haar strijd tegen hondenpoep op straat en in het park. Het filmpje “Een echte baas ruimt zelf zijn hondenpoep op” staat nu online. Met als doel hondenbezitters op een positieve manier bewust te maken zelf overal in Den Helder de hondenpoep op te ruimen.

In 2019 is de gemeente al gestart met de communicatiecampagne tegen de overlast van hondenpoep. Diverse middelen zijn sinds die tijd ingezet zoals poepzuigers, posters, informatie op de website en sociale media. En dan nu een nieuw ‘wapen’ in de strijd tegen hondenpoep: humor. Met een verrassend en grappig filmpje brengt de gemeente het hondenpoepbeleid weer onder de aandacht.

Wethouder Peter de Vrij: “De meeste hondenbezitters ruimen de hondenpoep gewoon netjes op. Het komt helaas nog voor dat er poepzakjes in de bosjes, het park of in de straatkolken worden gegooid. Dat veroorzaakt overlast zoals verstopte straatkolken of vervuiling van het openbare groen. En dit kan gemakkelijk voorkomen worden door zakjes thuis óf in de daarvoor bestemde bakken weg te gooien. Zo houden we samen Den Helder mooi en schoon!”

Het filmpje gaat over een verliefd stel die hun hond uitlaat, met verrassende gevolgen. En is te zien op onder meer de website van de gemeente (www.denhelder.nl/honden) en sociale media.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button