Kop van Noord-Holland

Het Projectkoor maakt weer plannen

Kop van Noord-Holland – Het Projectkoor is een gelegenheidskoor van enthousiaste vocalisten, dat vanaf de oprichting in 2013 met zo’n 80 tot 100 vocalisten en onder begeleiding van een orkest om het jaar een aantal concerten in de regio heeft gegeven. Helaas is door de Corona het geplande kerstconcert van afgelopen jaar komen te vervallen en is het inmiddels alweer een aantal jaren geleden dat dit koor zich heeft gepresenteerd.

De organisatie achter Het Projectkoor heeft daarom de draad weer opgepakt en heeft het voornemen in het najaar met een nieuw project te starten. Een kerstconcert vinden de organisatie om diverse redenen nog niet verstandig, maar vanaf het tweede weekend in maart 2022 willen ze in Schagen en in Hollands Kroon een aantal musical concerten organiseren. Fragmenten uit de grote musicals worden vanaf het najaar ingestudeerd en de concerten worden weer begeleid door een orkest. Het geheel staat onder leiding van dirigent Arwin Kluft.

Vanuit zijn professie als uitvoerend zanger heeft Kluft contact gelegd met collega’s uit de musicalwereld met de vraag of ze eventueel hun medewerking willen verlenen, maar op dit moment kan daar nog geen duidelijkheid over worden gegeven.

Inmiddels hebben zich al veel vocalisten zich aangemeld, maar is er zeker nog ruimte voor meer zangers en zangeressen.

Meer informatie en opgeven kan via www.hetprojectkoor.nl.

Toon meer

Famke Mulder

Dit bericht is geplaatst door Famke Mulder. Zij is stagiair bij Regio Noordkop en volgt de opleiding mediaredactiemedewerker op het Mediacollege in Amsterdam. Famke richt zich tijdens haar stage op redactiewerk, filmen en editen. Ze is bereikbaar via famke@regionoordkop.nl

Wellicht ook interessant

Back to top button