Den Helder

’s Heeren Loo start podcast “Verhalen met een beperking”

Online – Een vader en moeder vertellen het aangrijpende verhaal over hun kwetsbare zoon die corona heeft gekregen en zo ziek werd, dat hij moest worden opgenomen in het ziekenhuis. Een omgeving met deskundig personeel, maar waar toch de expertise ontbreekt hoe om te gaan met iemand met een verstandelijke beperking. Hun zoon heeft een ernstig meervoudige beperking (EMB) en kan niet communiceren. Het ziekenhuispersoneel kan daar geen extra tijd en aandacht geven in hun marathon om alle patiënten zo goed mogelijk te verzorgen.

Luister naar het verhaal van deze ouders die met hun doorzettingsvermogen toch bij hun kwetsbare zoon konden zijn. Een eerlijk gesprek over verdriet, strijdlust en angst, maar ook over creativiteit, loslaten, vertrouwen en vooral een bijzonder herstel en de impact die corona heeft op een gezin.

Verhalen
De serie ‘Verhalen met een beperking’ wordt anoniem en zonder script opgenomen. Met als doel de luisteraar mee te nemen in het leven van ouders en verwanten van iemand met een verstandelijke beperking. Van tegenslagen tot blije momenten. De podcast wordt gepresenteerd door Marco van Delft, geestelijk verzorger bij ’s Heeren Loo.

Dit verhaal en andere verhalen kunnen worden geluisterd via www.sheerenloo.nl/podcasts.

’s Heeren Loo
’s Heeren Loo biedt in het hele land zorgbegeleiding, ondersteuning en behandeling van mensen met een verstandelijke beperking. Dat doen zij met 17.000 medewerkers voor 14.000 cliënten. Via een landelijk netwerk van poliklinieken behandelen we nog eens ruim 3.000 extramurale cliënten.

’s Heeren Loo investeert tevens in initiatieven die bijdragen aan de emancipatie en participatie van cliënten, waaronder de Academie voor Zelfstandigheid en het Expertisecentrum Advisium. Aan het expertisecentrum zijn ruim duizend medische, paramedische en gedrags­wetenschappelijke specialisten verbonden. Met 130 jaar aan kennis en ervaring uit de praktijk en de nieuwste inzichten uit wetenschappelijk onderzoek en innovaties helpen we mensen verder.

Meer informatie is te vinden via www.sheerenloo.nl.

Toon meer

Famke Mulder

Dit bericht is geplaatst door Famke Mulder. Zij is stagiair geweest bij Regio Noordkop en volgde de opleiding mediaredactiemedewerker op het Mediacollege in Amsterdam.

Wellicht ook interessant

Back to top button