Politiek

Raad akkoord met nieuwe opvanglocatie Oekraïners, mits het geen AZC wordt

Advertentie:

Den Helder – De gemeenteraad heeft het college maandagavond toestemming gegeven het pand Annie Romein Verschoorlaan 22 te kopen en tijdelijk te gebruiken voor de opvang van Oekraïners. De kosten van het pand bedragen € 866.000,-. De daadwerkelijke eigendomsoverdracht zal begin november zijn. Na overdracht zal het pand zo snel mogelijk gereed worden gemaakt als opvanglocatie voor Oekraïners, zodat de locatie begin december in gebruik kan worden genomen.

In eerste instantie wordt het pand ingezet als locatie voor de opvang van Oekraïners, maar het college wil het pand in de toekomst inbrengen in de omgevingsvisie. “Door dit strategisch aan te kopen, hebben we als gemeente zelf de regie”, zei wethouder Wouters bij de bespreking van het voorstel tijdens de raadscommissie bestuur en middelen op 16 oktober. Ook vertelde Wouters dat de kosten van de aankoop na drie jaar terugverdiend zijn met de Rijksvergoeding die de gemeente ontvangt voor het opvangen van Oekraïners.

De PVV had bedenkingen bij het voorstel van het college, maar heeft de aankoop van het pand uiteindelijk geaccepteerd. PVV-raadslid Frank Feeburg zei maandagavond dat zijn fractie akkoord gaat met de woorden van de wethouder, “mits hij zich er aan houdt dat er geen AZC van wordt gemaakt”.

Toon meer

Lianne Snel

Lianne Snel studeerde politicologie en American Studies aan de Universiteit van Amsterdam. Zij is sinds maart 2023 werkzaam als onderzoeks- en politiek journalist voor zowel Regio Noordkop als Noordkop Centraal. Zij is bereikbaar via lianne@regionoordkop.nl.

4 reacties

  1. Wouters houdt ons voor de gek. Dat terugverdienen gaat via onze belastingaanslagen. Er wordt niets terugverdiend. Verder werkt Wouters mee aan de voortgaande afbraak van dat wat eens onze samenleving was.

  2. De laatste zin is ook mooi; “mits hij zich er aan houdt dat er geen AZC van wordt gemaakt”. De politicus die zich aan zijn woord houdt moet nog geboren worden volgens mij.

Wellicht ook interessant

Back to top button