Den HelderHollands KroonMaritiem

Hollands Kroon wederom partner van Sail Den Helder

Den Helder – De gemeente Hollands Kroon is opnieuw partner van Sail Den Helder, het evenement dat van 29 juni tot en met 2 juli 2023 plaatsvindt. Burgemeester Rian van Dam en Arian Minderhoud, voorzitter Stichting Sail Den Helder, hebben hiervoor een partnerovereenkomst ondertekend. Het zetten van de formele handtekeningen vond plaats in het Beatrixhotel in Den Helder.

In 2017 was Hollands Kroon ook al partner van Sail Den Helder 2017. In aanloop naar het evenement vindt op 28 juni in samenwerking met het varend erfgoed de ‘pre-sail’ plaats in Den Oever en Kolhorn. Op 29 juni zullen allerlei vaartuigen gezamenlijk uitvaren naar Den Helder om vervolgens daar aan te meren voor Sail Den Helder 2023.

Hollands Kroon heeft naast een financiële bijdrage ook ingezet op het uitvoeren van diverse opdrachten die gewijd zijn aan dit evenement. Deze opdrachten hebben als overkoepelend thema duurzaamheid. Mede door deze inzet zal Sail Den Helder 2023 een duurzaam evenement worden. De organisatie hoopt dat door de samenwerking tussen Hollands Kroon, Texel en Den Helder de Kop van Noord-Holland nog meer op de kaart komt te staan en dat het toerisme zich meer zal verspreiden over de regio.

Een groots maritiem feest
Sail Den Helder belooft volgens de organisatie in 2023 een groots maritiem feest te worden met tientallen imposante ‘Tall Ships’, schepen van het varend erfgoed en mooie publieksevenementen op de kades. Totaal worden er 350.000 bezoekers verwacht. “Het bestuur van Sail Den Helder is blij met de steun van de gemeente Hollands Kroon en trots dat Den Helder de starthaven zal zijn van de Tall Ships Race in 2023”, aldus voorzitter Arian Minderhoud. Meer informatie is te vinden op de website van Sail Den Helder.

Toon meer

Stijn Vos

Stijn Vos is werkzaam als politiek verslaggever bij Regio Noordkop. E-mail: stijn@regionoordkop.nl

Wellicht ook interessant

Reageer op dit bericht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back to top button