Politiek

Negen partijen opnieuw om formatietafel, inclusief D66 en GroenLinks

Formateurs verwachten begin juli een akkoord

Adverentie

Den Helder – De formateurs Huibers en Boelema Robertus hebben de besprekingen om te komen tot een nieuw coalitieakkoord woensdagavond voortgezet met maar liefst negen partijen, zo melden ze in een persbericht. Naast de bestaande zeven partijen die al aan tafel zaten, zijn ook D66 en GroenLinks bij de onderhandelingstafel aangeschoven.

Die zeven waren Beter voor Den Helder, CDA, VVD, Seniorenpartij, PvdA, Stadspartij en ChristenUnie, de voormalige coalitie dus. “Uit diverse gesprekken de laatste weken is bevestigd dat ook GroenLinks en D66 stabiele en betrouwbare partners zijn, die willen bijdragen aan de gewenste verbreding van de bestuurlijke basis in Den Helder”, aldus de formateurs. Zij zijn zeer verheugd met deze ontwikkeling. De eerstkomende weken zal in hoog tempo aan de inhoud van een nieuw akkoord worden gewerkt. Daarbij zouden partijen vanwege inhoudelijke verschillen van mening nog kunnen afhaken.

De formateurs verwachten dat het desalniettemin mogelijk moet zijn om begin juli het formatieproces af te ronden.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

10 reacties

 1. straks 9 wethouders, gaat DH voor het guiness book of records of zo?

  wat een aanfluiting, hoe meer zielen hoe minder er voor elkaar komt

 2. Verbaas u niet verwonder u slechts Den Helderse politiek is zieker dan ik dacht alle principes zijn over boord alles om maar op het pluche te mogen.

 3. Dit is wel van een heel treurigstemmende voorspelbaarheid. Eerst van de onderhandelingstafel weglopen om te laten zien dat je je geen knollen voor citroenen laat verkopen, om vervolgens weer terug te keren en een beter resultaat in de wacht te slepen. Een oude en beproefde methode, zo oud als de mensheid. Als ze alle negen een wethouderszetel ambiëren, en krijgen, en ze de gemeenschap op die manier nog verder op de kosten jagen met die riante bestuurderssalarissen, dan mag ik toch hopen dat de landelijke overheid ingrijpt en er een stokje voor steekt, want dit is een aanfluiting voor de democratie en zorgt er aleen maar voor dat nog meer mensen hun vertrouwen in de politiek verliezen. Voor mij is het wat dat betreft te laat: stemmen doe ik niet meer! Tenminste, niet op dit geteisem…..

 4. Uit diverse gesprekken de laatste weken is bevestigd dat ook GroenLinks en D66 stabiele en betrouwbare partners zijn, die willen bijdragen aan de gewenste verbreding van de bestuurlijke basis in Den Helder”, aldus de formateurs. Blablablablablablablablablablabla.

  Wonderlijke democratische huichelarij.

 5. D66 is een kwaadaardig gezwel. GL is een dom gezwel.

  1. Vroeg vorige keer al welke politieke partijen dan geen kwaadaardige gezwellen waren. VVD? Behoorlijk bestuur? ChristenUnie? Beter voor Den Helder? PVV?

 6. Volgens mij zijn de partijen in D-H gekozen door de bewoners….alleen is het zo dat met de wensen van diezelfde bewoners geen rekening wordt gehouden, lees: de bewoners van D-H hebben niets te vertellen en dat is héél jammer. Degene die al 4jr. op het pluche zitten met i.d. een riant salaris iedere maand op hun rekening, verdedigen die plek met hand en tand en dat lukt ook nog, want wie houd ze teggen.

 7. Al deze partijen die Rutte 4 ( plus 1,2,3) in het zadel houden zijn medeplichtig aan de misdaad tegen NL en de Nederlander.

  1. Doe is een uurtje normaal prins van onbehoorlijk gedrag. Ga lekker naast thierry zitten maak wat complotten en anders ga je naar FVD land daar is alles beter. Ze hadden vroeger zo’n tv programma “ouwe zemelaar”

 8. De motor van de “formateurs” bleek een politiek stotterend hakkepuffertje waar ieder integer politicus niet mee gezien wilde worden. Dit omdat ze eisen stelden die niets met democratie maar met dictatuur te maken hebben. Dit stotterende motortje verloor de verkiezingen grandioos door hun illegale, zonder geldig locatie besluit, doordrukken van het stadhuis op de Willemsoord . Ook burger referendum mocht niet. En wat gebeurt er na de “verkiezingen”: door onderlinge ruzie en gebleken onbetrouwbaarheid valt er geen college door de stotterende motor te vormen. En nu zou opeens alles open voor discussie staan. Dit om nog partijen te lokken om het college besluit nog beter dicht te kunnen timmeren! Wat democratie! Ik zou niet aan tafel gaan voor nu meteen van de bouw van het stadhuis op Willemsoord definitief wordt afgezien! Dit omdat er anders later (u kent het wel contract, duurder etc.) toch weer worden doorgebouwd. Als nu gestopt met bouw gaat zelfs dat stuk schroot, de motor, weer lopen!

Wellicht ook interessant

Back to top button
%d bloggers liken dit: