Hollands Kroon

Nieuwe locaties Hof van Wieringen en Ulkediep openen deuren 

Adverentie

Hippolytushoef – Woonzorggroep Samen heeft woensdag 15 juni twee nieuwe woongebouwen geopend in de kern van Hippolytushoef: Hof van Wieringen en Ulkediep. Tegelijk met de opening introduceert de zorgorganisatie het nieuwe woonconcept voor de ouderen op Wieringen. De bewoners – die tijdelijk in Molenweid in Wieringerwaard woonden – zijn afgelopen weken al verhuisd naar hun nieuwe appartementen.  

Voorzitter raad van bestuur Tanja Ineke opende samen met een nieuwe bewoner officieel de nieuwe woongebouwen in aanwezigheid van wethouder Mary van Gent en betrokkenen. De nieuwbouw bestaat uit twee woongebouwen met elk 32 ruim opgezette appartementen. Binnen de nieuwbouw wordt gewerkt met buurtjes. Elk buurtje – dat gevormd wordt door 8 appartementen – heeft een eigen buurtkamer en ontmoetingsruimte waar je samen kunt koken, eten en ontspannen. Zo is er ruimte voor spontane ontmoetingen, ook tussen buurtjes onderling. 

Tom Ploeg, clustermanager van Woonzorggroep Samen vertelt: “Met het wonen in buurtjes zetten we een mooie stap in het vormgeven van de ouderenzorg van de toekomst. Bewoners wonen zo zelfstandig mogelijk in een eigen appartement van ruim 45 m2, waarbij het accent ligt op wonen mét elkaar, in een buurtje. Het ontmoeten en het leven mét elkaar wordt hierbij gestimuleerd.” Daarnaast zijn er in de beide woongebouwen verschillende beleefhoeken ingericht, zoals bijvoorbeeld een bibliotheekhoek. De opening wordt gecombineerd met beleefactiviteiten van de Woon- en Welzijnsweken. Zo kunnen bezoekers ervaren hoe het is om ouder te zijn. 

Extra appartementen
Tot de zomer worden in totaal 48 appartementen in gebruik genomen. Na de zomer nemen de laatste bewoners hun intrek in de resterende nieuwe appartementen. Om die reden is Woonzorggroep Samen op zoek naar nieuwe collega’s. Interesse in werken in de nieuwe woongebouwen van Woonzorggroep Samen? Kijk dan op www.komindebuurt.nl voor vacatures én een uitleg over het werken in de buurtjes van Hof van Wieringen en Ulkediep.   

Toon meer

Cor Lont

Dit bericht is geplaatst door Cor Lont. Ik ben al vele jaren op vrijwillige basis werkzaam bij de omroep. Mijn taak is het schrijven van allerlei artikelen en het maken van korte videoreportages. Ik ben bereikbaar via cor@regionoordkop.nl.

Wellicht ook interessant

Back to top button