Hollands Kroon

Oekraïners verhuizen van agrariërs naar leegstaande woningen

Hollands Kroon – Een groot deel van de Oekraïense vluchtelingen die in Hollands Kroon worden opgevangen zijn op 13 juni verhuisd van hun tijdelijke opvang bij agrarische bedrijven naar woningen van wooncorporaties die op de planning staan om gesloopt te worden. Het gaat om een aantal woningen in Anna Paulowna, Wieringerwerf en Middenmeer. Alle woningen stonden al leeg.

Er zijn dus geen inwoners uit het huis geplaatst om ruimte te maken voor de Oekraïners. Een maand geleden liet de gemeente Hollands Kroon nog weten dat de bewoners van de antikraak woningen bij het Lelypark in Wieringerwerf mogelijk plaats moesten gaan maken voor vluchtelingen. De ruimte bij de agrariërs is vanaf heden weer nodig om seizoensarbeiders te huisvesten. In totaal worden er 276 Oekraïense vluchtelingen in Hollands Kroon opgevangen.

Inmiddels zijn alle voorzieningen voor de vluchtelingen ook geregeld, laat het college weten: “Op de grotere opvanglocatie is sport en recreatie aanwezig. Binnen de gemeente is er een speciaal team dat vragen beantwoordt, leefgeld uitkeert, ondersteuning biedt, verhuizingen begeleidt en problemen signaleert en eventueel opschaalt als er specialistische hulp noodzakelijk is. Alle kinderen gaan naar school.” De jongere kinderen krijgen les op verschillende scholen in Hollands Kroon. De kinderen met de leeftijd voor voortgezet onderwijs zijn na de meivakantie allemaal gestart op het Wiringherlant in Wieringerwerf, het Regius College in Schagen of Scholen aan Zee in Den Helder.

Toon meer

Stijn Vos

Stijn Vos is werkzaam als politiek verslaggever bij Regio Noordkop. E-mail: stijn@regionoordkop.nl

Wellicht ook interessant

2 reacties

  1. Dit land is echt gek van vluchtelingen,over een aantal jaar ben je een vreemde in je eigen land.
    Bedrijven die failliet gaan door de corona kunnen het bekijken.
    Alles stijgt zoals de boodschappen etc benzine.
    Maar de vluchtelingen daar is een onbegrensde pot geld voor.

    1. yep, nog zo iets, voor de Nederlander is er geen huis meer te vinden en voor vluchtelingen hopla leegstaande woningen springen spontaan met grote getalen uit de hoge hoed…..

Back to top button
%d bloggers liken dit: