Nieuws

Omgevingsvergunning datacenter Het Venster ter inzage bij provincie

Middenmeer – De Omgevingsdienst Noordzeekanaalgebied heeft vandaag het ontwerpbesluit voor het bouwen van het Microsoft datacenter op ‘Het Venster’ ter inzage gelegd. In januari 2021 verleende de gemeente al een omgevingsvergunning, maar daarna bleek de provincie het bevoegd gezag te zijn.

In september besloot de Omgevingsdienst, de partij die namens de provincie de omgevingsvergunningen behandelt, dat Microsoft alvast mocht beginnen met bouwen. In april is de bouw ook daadwerkelijk gestart. Het ontwerpbesluit wordt nu zes weken ter inzage gelegd. Gedurende deze termijn kunnen mensen ook bezwaar indienen. Na de definitieve vergunningverlening kan Microsoft het datacenter in gebruik nemen.

Het beoogde datacenter bestaat uit twee onafhankelijke gebouwen, genaamd AMS13 en AMS14. Elk gebouw heeft twee verdiepingen en een vermogen van 36MW. Ieder gebouw beslaat een oppervlakte van 12.825 vierkante meter (225 bij 57 meter) en heeft een hoogte van circa 15 meter. Wel staan er op het dak apparaten voor koeling en dergelijke waarmee de bouwhoogte uiteindelijk ruim 18 meter bedraagt. Uit archeologisch- en milieuonderzoek zijn geen bezwaren naar voren gekomen. Wel is er in het noordelijke deel van het terrein een nest van een buizerd gevonden, waarmee bij de plaatsing van de lichtinstallatie rekening moet worden gehouden.

Toon meer

Stijn Vos

Stijn Vos is werkzaam als politiek verslaggever bij Regio Noordkop. E-mail: stijn@regionoordkop.nl

Wellicht ook interessant

Back to top button