Den HelderJeugdVideo

Volleyballen, of elkaar beschieten met pijl en boog? Op de sportdag kan alles (video)

Advertentie:

Den Helder – Onder een prikkend zonnetje mochten leerlingen van groep acht van twintig basisscholen uit Den Helder en Julianadorp hun sportieve kunsten tonen. Team Sportservice organiseerde een dag lang allerlei activiteiten, en niet alleen de reguliere spellen die je verwacht op een sportdag. Zo werd er onder andere gestreden in een donkere arena tijdens een potje lasergamen, werd het balgevoel op de proef gesteld bij het crossnet, en mochten de leerlingen even terug naar hun middeleeuwse roots tijdens ‘archery-tag’; een soort paintball, maar dan met pijl en boog.

De sportvelden, die door M.S.V. Zeemacht ter beschikken waren gesteld, waren gevuld met een twintigtal basisscholen verdeelt in tweeëntwintig groepen. Tegen de hitte heeft de organisatie maatregelen genomen. “We hebben altijd een vast waterpunt, dat hebben we nu met een paar extra tonnen uitgebreid. Tijdens het wisselen van de groepen blijven we ook omroepen dat de kinderen genoeg water moeten drinken”, vertelt Kirsten ten Haaf van Team Sportservice.

Student Mexx Bais zit in zijn derde jaar van de opleiding sport en bewegen, en hij organiseerde de sportdag als examenopdracht. “We hoopten eigenlijk dat er vandaag veel sportverenigingen bij komen zijn om clinics te geven, maar dat is niet helemaal gelukt. Hockeyvereniging Hermes is er gelukkig wel voor een clinic streethockey, en voor de rest hebben we zelf spellen bedacht. De eerstejaars begeleiden de spellen, de tweedejaars coördineren de dag, en wij vooral veel gedaan in de voorbereiding.”

Toon meer

Brent van der Hell

Brent van der Hell is werkzaam bij Regio Noordkop als verslaggever / redacteur TV. Hij is bereikbaar via brent@regionoordkop.nl, of via de telefoonnummers 0627656370 en 0223684609.

Wellicht ook interessant

Back to top button