Sport

Hans de Koning brengt nieuwe energie naar ZAP als hoofdtrainer

Advertentie:

Breezand – Hans de Koning wordt komend seizoen de hoofdtrainer bij ZAP, als opvolger van Marcel Ris. De Koning kan terugkijken op een indrukwekkende carrière in de voetbalwereld en is nog altijd zeer strijdbaar.

De 64-jarige De Koning heeft een lange geschiedenis in de voetbalwereld. Hij speelde als doelverdediger voor AZ en FC Twente in het betaalde voetbal. Daarna begon hij aan zijn trainerscarrière en werkte bij diverse clubs zoals AZ, Fortuna Sittard, FC Dordrecht, Top Oss, AGOVV, Helmond Sport, FC Volendam, Go Ahead Eagles, RKC en VVV Venlo.

De afgelopen twee seizoenen was De Koning actief bij Schagen United. Toen ZAP zonder trainer kwam te zitten, kwam De Koning snel in beeld. Het was toen al duidelijk dat hij niet verder zou gaan in Schagen. In de winter van 2019 kwam hij al eerder naar Breezand voor een gesprek met ZAP, en deze maand bleek er opnieuw een klik tussen beide partijen.

Toekomst bij ZAP
De Koning heeft een contract voor een jaar getekend. Vanuit de spelersgroep van ZAP werd zeer enthousiast gereageerd, mede omdat verschillende spelers eerder met veel plezier onder hem hebben gespeeld. Na een moeizaam seizoen hoopt ZAP dat het met De Koning als hoofdtrainer mogelijk is om er volgend jaar weer een mooi seizoen van te maken.

Toon meer

Albert Bronk

Albert Bronk is sportverslaggever bij Regio Noordkop. Je treft hem bij het voetbal, het wielrennen, hockey, zwemmen, judo en op tal van andere sportieve locaties. Tips, nieuws of suggesties voor Albert? Mail naar sport@regionoordkop.nl

Wellicht ook interessant

Back to top button