Politiek

Visser en Tegelberg nieuwe formateurs Helderse coalitie

Advertentie:

Den Helder – De overgebleven partijen aan de Helderse formatietafel, te weten VVD, CDA, D66, GroenLinks, PvdA en Stadspartij, hebben Pim Visser gevraagd het vervolg van de formatiegesprekken te leiden. Visser heeft op deze vraag positief gereageerd en heeft Michiel Tegelberg gevraagd om co-formateur te worden.

De partijen streven gezamenlijk naar continuïteit van bestuur in Den Helder. In het huidige coalitieakkoord zien de partijen voldoende vertrouwen om Den Helder vooruit te brengen en de ingezette koers voort te zetten. Op basis van de huidige financiële context willen de partijen de afspraken over de financiën herijken. Waar nodig is ruimte om onderdelen van het huidige akkoord nader aan te scherpen, te verduidelijken of aan te vullen.

De formateurs en de partijen streven ernaar voor het zomerreces met resultaat te komen. Daarbij zullen alle partijen in de gemeenteraad uitgenodigd worden om in gesprek te gaan met de formateurs. Samen Actief is de eerste partij waarmee gesproken is.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

1 reactie

  1. Ik verwacht er helemaal niks van. Gaat er een positie partij aansluiten? Lijkt me niet. Het is trouwens wel gangbaar dat gevestigde landelijke partijen geen zaken doen met afgesplitste fracties en dat is iets meer dan een etiquette. Dat is in de regel ‘ not done’ in vele andere gemeenten maar in Den Helder weet je het nooit.

Wellicht ook interessant

Back to top button