112Hollands KroonVideo

Brand in voormalig bordeel – Update (video)

Advertentie:

MIDDENMEER – Maandagmiddag was er brand uitgebroken in het oude bordeel Club4Pleasure aan de Brugstraat in Middenmeer zo maakte de Veiligheidsregio via Twitter bekend. De brandweer was met 3 brandweerauto’s aanwezig om het gebouw te blussen. Een hoogwerker uit Hoorn was ook opgeroepen en te assisteren bij de bluswerkzaamheden.

Een winkelier in de buurt vertelde aan onze mediapartner NH Nieuws dat er in het pand tot een paar jaar geleden een seksclub was gevestigd. Alles was destijds goed geregeld, zegt ze. “Er was toezicht op.” Sinds het leeg staat, wordt er ook niet meer gecontroleerd. “Het is van binnen helemaal kort en klein geslagen.” Achterin de tuin, in het oude sauna-huisje, hebben jongeren volgens haar geregeld seks.

Het pand wordt telkens dichtgetimmerd, maar elke keer weer komen jongeren binnen. Ze houden niet alleen huis in het gebouw waar nu brand is. Ze houden ook de buurt flink bezig, zegt de vrouw. Ze is bang dat de jongeren ook bij haar winkel naar binnen gaan en hoopt daarom dat de gemeente iets aan de situatie doet.

De politie doet onderzoek naar wat er is gebeurd. NH Nieuws heeft de gemeente vanmiddag gevraagd of er klachten zijn binnengekomen over overlast bij het pand dat in brand stond. Daar komt een woordvoerder later op terug.

Bekijk ook onderstaande video reportage van mediapartner NH Nieuws, een bijdrage van Matthijs Gemmink.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button